Video

Man die overleed na val uit busje kwam van huwelijksfeest van opa en oma

23 oktober 2022 om 12:13 • Aangepast 2 november 2022 om 10:32
nl
Op hun gouden huwelijksfeest hoorden Janus en Jeannette van den Beemd zaterdagavond dat hun kleinzoon uit een rijdende bus was gevallen. Hij lag zwaargewond op de Bredaseweg in Rijsbergen en stierf later in het ziekenhuis. "Dit is niet te bevatten", zegt Janus en dag later, als hij met zijn vrouw komt kijken naar de plek van het ongeluk.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Met tranen in de ogen kijken de 73-jarige Janus en 68-jarige Jeannette naar de plek waar het mis ging. Het echtpaar uit Rijsbergen is zondagochtend toch nog even komen kijken op de fiets. "We zijn enorm geschrokken. Het is niet uit te leggen hoe we ons voelen", zegt Janus zichtbaar ontdaan. "We willen nu kijken wat er is gebeurd."

"Ik ga naar huis voordat het verkeerd gaat aflopen."

Het vijftigjarig huwelijksfeest werd tot zaterdagavond laat gevierd in zalencentrum Marktzicht in Rijsbergen. "Ik ga naar huis voordat het verkeerd gaat aflopen", zo herhaalt Janus de woorden van zijn kleinzoon. "Hij had een akkefietje gehad met zijn vriendin. Daarna gingen ze samen naar huis." Het feest ging daarna nog even door.

Kort daarna ging een neef ook over dezelfde weg naar huis. "Het feest was toen al ver voorbij." Hij zag de auto van het 27-jarige slachtoffer staan en ging terug naar de feestzaal. Hij waarschuwde de moeder van het slachtoffer. Die snelde naar de plek van het ongeluk en zou door een buurtbewoner achterop de fiets vanaf het politielint naar de plek des onheils zijn gebracht.

"Hij zou voor altijd een kasplantje blijven."

Eenmaal in het ziekenhuis werden ook Janus en Jeannette opgebeld. "We hebben afscheid moeten nemen in het ziekenhuis in Tilburg. Hij was hersendood en kon niet meer worden gered. Hij zou voor altijd een kasplantje blijven."

Hoe de man uit de rijdende bestelbus kon vallen en op het wegdek terechtkwam, blijft onduidelijk. Ook weet de politie nog niet wie het voertuig bestuurde. Om deze redenen is de vrouw opgepakt. Volgens Janus en Jeannette is de opgepakte vrouw zijn vriendin. "We weten niks en zitten in onzekerheid."

De politie roept getuigen op zich te melden. Ook vraagt de politie aan mensen die dashcambeelden hebben, waarop een witte Mercedes Benz type Citan te zien is, om deze af te staan.

LEES OOK: Man (27) valt uit rijdende bestelbus en overlijdt, vriendin (34) opgepakt

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!