Fem van Empel wint ondanks jetlag derde wereldbekerwedstrijd

23 oktober 2022 om 16:39 • Aangepast 2 november 2022 om 10:39
nl
Het grote fietstalent Fem van Empel heeft ook de derde veldrit om de wereldbeker gewonnen. Op het snelle parcours in het Tsjechische Tabor streden in de slotronde nog zes vrouwen om de overwinning. Maar de 20-jarige renster uit Sint-Michielsgestel liet het niet op een sprint aankomen en reed weg van landgenotes Puck Pieterse en Annemarie Worst.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Van Empel, nu nog uitkomend voor het Belgische Pauwels Sauzen-Bingoal, won eerder beide wereldbekercrossen in de Verenigde Staten. Ze vertelde na afloop dat de jetlag na de terugreis haar parten had gespeeld.

"Mijn benen voelden niet zo goed, ik heb niet best geslapen de afgelopen dagen", verklaarde ze haar enigszins defensieve manier van rijden. "Het enige wat ik kon was volgen. En op de laatste helling heb ik dan aangevallen."

Het was Pieterse geweest die met dank aan haar sprongen over de balken vaak de leiding had, met in de slotronde nog vijf rensters in haar spoor: vier landgenotes en de Hongaarse Kata Blanka Vas.

"Er zal nog een moment komen dat ik mijn rust moet pakken."

Op de laatste doorkomst over de balken probeerde Pieterse nog een keer weg te rijden. Worst en Van Empel konden volgen waarna die laatste er in de slotkilometer vandoor ging en haar derde overwinning boekte. "Dit had ik nooit verwacht, maar het seizoen is nog lang. Er zal nog een moment komen dat ik mijn rust moet pakken."

Op 1 januari stapt Van Empel over naar Jumbo-Visma. Ze komt daar onder de hoede van Marianne Vos. Volgende week wacht de vierde wereldbekerwedstrijd, in het Belgische Maasmechelen. In de wereldbekerstand leidt Van Empel met 120 punten. Worst volgt met 71 terwijl Ceylin del Carmen Alvarado derde staat.

LEES OOK: Supertalent Fem van Empel gaat rijden met voorbeeld Marianne Vos

Fem van Empel zondag op het podium in Tsjechië (foto: ANP).
Fem van Empel zondag op het podium in Tsjechië (foto: ANP).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!