Dochters van Piet Hein Eek bestolen van sieraden maar het goud is veilig

25 oktober 2022 om 17:42 • Aangepast 26 oktober 2022 om 09:34
nl
De 24-jarige tweelingzussen Geertje en Roos Eek zijn verbijsterd na de inbraak maandagnacht in hun sieradenatelier op Strijp-R in Eindhoven. Twee inbrekers namen de sieraden én de hele voorraad grondstoffen mee. Toevallig hadden de zussen die nacht hun goud ergens anders opgeslagen.
Profielfoto van Katinka van de BrugProfielfoto van Studio040
Geschreven door
Katinka van de Brug & Studio040

Blij dat het goud er nog steeds ligt maar boos en verdrietig dat de sieraden en waardevolle grondstoffen als messing zijn gestolen. De gevoelens van de zussen gaan alle kanten op. “Zij krijgen er maar een paar tientjes voor, maar voor ons is het veel meer waard”, vertelt Geertje Eek.

"Er was al eerder een inbraakpoging."

De dochters van de bekende meubelontwerper Piet Hein Eek startten vier jaar geleden hun duurzame sieradenlijn onder de naam Tweek. Ze maken de sieraden in samenwerking met verschillende hightech-fabrieken met als doel dat er zo min mogelijk materiaal verloren gaat.

Er was kort voor de inbraak al eerder ingebroken in het pand, maar toen werd er niets meegenomen. “We dachten toen dat het gewoon vandalisme was”, zegt Geertje. De daders plakten de sensor af zodat het alarm niet af zou gaan tijdens de inbraak.

"We hebben nu niets meer."

“Mijn vader was vanmorgen al eerder bij het pand en zag dat er een raam kapot was", vertelt Geertje. "Toen hij bij onze ruimte aankwam zag hij dat het opengebroken was en onze sieraden waren verdwenen.”

Geertje kan nog steeds niet geloven wat er is gebeurd. “Alles wat we hadden, hebben we erin gestopt. We hebben nu niets meer.”

De geschatte waarde van al het gestolen waar komt neer op zo’n 50.000 euro. Dat de inbraak precies tijdens de Dutch Design Week gebeurt, maakt het extra zuur.

"Onze presentatie van sieraden is nu wel wat karig."

"Mijn zusje Roos staat nu heel stoer bij de presentatie op de DDW te vertellen wat we doen”, laat Geertje Eek weten. De presentatie is wel wat 'karig' nu, omdat het grootste deel van de nieuwe collectie verdwenen is. De zussen zijn niet verzekerd. "We zijn een startende onderneming en hebben hierop bezuinigd."

De zussen hebben er geen vertrouwen in dat de daders gepakt worden. Toch delen ze wel de beveiligingsbeelden in de hoop dat iemand de mannen herkent.

Geertje wil eerst even alles laten bezinken voor ze de draad weer oppakt. “Ik pak vanavond een drankje en dan gaan we morgen weer verder.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!