Dymean geboren met twee melktandjes en moet in januari al naar de tandarts

25 oktober 2022 om 21:18 • Aangepast 26 oktober 2022 om 09:59
nl
Ieder kind is bijzonder, maar in Almkerk kwam de kraamhulp erachter dat de pasgeboren Dymean iets heel bijzonders heeft. "Ze geloofde het niet maar het is echt zo", zegt de trotse vader Dillan. "Onze zoon is geboren met twee tandjes in zijn mond."
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

"De kraamhulp keek vol ongeloof en daarna ging ze voelen", vertelt de kersverse vader. "Onze zoon heeft twee ondertandjes. Je zag inderdaad twee witte puntjes onder het tandvlees. Inmiddels is er eentje al uit het tandvlees aan het groeien."

"De tandarts en de huisarts hadden het allemaal nooit eerder gezien."

Dit bijzondere nieuws werd gelijk gedeeld met hun huisarts en tandarts. "Ze hadden het allemaal nog nooit eerder gezien", zegt Dillan. "Onze zoon is nu amper drie weken oud en moet in januari al voor de eerste keer naar de tandarts."

Het blijkt wel eens voor te komen, maar het gebeurt niet vaak had de tandarts al ontdekt. Er zit een risico aan deze snelle tandengroei. Ze kunnen blijven zitten of uitvallen. In beide gevallen moeten ze getrokken worden.

"Als ze los gaan zitten of juist niet verder groeien, moeten ze worden getrokken."

Als ze niet verder groeien zitten ze de andere tanden in de weg. Als ze los zitten en dreigen uit te vallen, moeten ze er ook meteen uit. De baby kan er anders in stikken.

"Ze kunnen ook gewoon groeien en rond het zesde levensjaar uitvallen zoals bij andere kinderen", vertelt Dillan er geruststellend achteraan. Overigens hadden ze al voor de geboorte besloten dat de moeder geen borstvoeding zou geven.

"Het leek me wel een leuk berichtje, een roze wurm met tandjes."

Misschien wel het meest trots op Dymean is opa Harry de Peuter. Hij tipte Omroep Brabant op zijn bijzondere eerste kleinkind. "Het leek me wel een leuk berichtje, zo'n roze wurm met tandjes", grinnikt hij. "Hij is ook nog eens een maand te vroeg geboren. Dat maakt het extra bijzonder", vindt De Peuter.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!