Beloning 250.000 euro: ruim honderd tips over vermiste Germa van den Boom

25 oktober 2022 om 19:58 • Aangepast 26 oktober 2022 om 19:20
nl
In de zoektocht naar de vermiste Germa van den Boom uit Nieuwendijk zijn bij de Peter R. de Vries Foundation ruim honderd tips binnengekomen. Dat maakte de foundation bekend via het social mediakanaal Twitter. De Peter R. de Vries Foundation looft een beloning uit van 250.000 euro voor de gouden tip die leidt naar het terugvinden van Germa. De jonge vrouw verdween in 1984 na een avondje stappen in Gorinchem.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

De Peter R. de Vries Foundation geeft de gouden tipgever tot 20 april volgend jaar de tijd om aanspraak te kunnen maken op het geldbedrag.

Germa van den Boom was negentien jaar toen ze vermist raakte. Ze was voor het eerst een weekend alleen thuis en op zaterdag 28 juli 1984 ging ze met vriendinnen stappen in Gorinchem. Het groepje bezocht de discotheken Meddox en Carrousel.

Niet op komen dagen
Tijdens het stappen kwam Germa de buurjongen tegen. Die zette haar rond twee uur ’s nachts af voor de inrit van haar ouderlijk huis in Nieuwendijk. Op maandag 30 juli 1984 zou ze beginnen aan haar vakantiebaantje in een bejaardencentrum in Werkendam, maar kwam ze nooit opdagen. Ook kwam ze op zondag niet naar de geplande kerkdienst. Haar ouders en jongere broer Adriaan waren dat weekend bij familie in Hengelo.

In het huis vond de technische recherche sporen van een ruzie. Op de keukenstoelen werden kleine bloedspatjes gevonden en op de trapleuning liep een dun opgedroogd bloedspoor. Van Germa ontbrak ieder spoor. De politie ging daarom uit van een misdrijf.

Zoekpoging van Peter R. de Vries
Sinds de verdwijning van Germa van den Boom zijn er veel verschillende onderzoeken geweest. Naast het reguliere onderzoek in 1984 heeft zich jaren later ook een zogeheten coldcaseteam over de zaak gebogen. En in 2017 was er extra aandacht voor de zaak bij een speciale themamaand van de politie, waarbij gezocht werd naar langdurig vermiste mensen.

Wachten op privacy instellingen...

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries heeft tevergeefs geprobeerd de zaak op te lossen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!