Liveblog

112-nieuws: man op scootmobiel aangereden • overval op Kruidvat Eindhoven

26 oktober 2022 om 16:01 • Aangepast 27 oktober 2022 om 13:06
nl
In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

19.55

Explosieven in garagebox

In een garagebox op de Nazarethlaan in Eindhoven zijn woensdagavond pakketjes met explosieve stoffen gevonden. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) doet onderzoek. Aan de bewoners van omliggende huizen is gevraagd op de begane grond te blijven.

LEES OOK: Explosieve pakketjes gevonden in woonwijk, straat afgezet

17.34

Politie zoekt getuigen van straatroof

De politie zoekt mensen die mogelijk iets hebben gezien van een straatroof in het Stuivesantpark in Tilburg. Dat gebeurde op dinsdag, net iets na negen uur. Een 18-jarige man moest onder bedreiging van een mes zijn portemonnee afstaan. Daar zaten enkele honderden euro's in. Het gaat waarschijnlijk om drie jonge mannen, van wie er één een opvallende rode jas en een nektasje droeg.

17.31

Gemaskerde mannen overvallen bewoner

Twee gemaskerde mannen hebben een gewelddadige overval gepleegd. Ze stonden bij een huis aan de Lingestraat in Helmond met een mes. De bewoner van het huis is gewond geraakt. Het zou gaan om een oudere man.

16.26

Uur vertraging op A67 na ongeval

Op de A67 tussen Geldrop en Someren is een ongeval gebeurd. Daarbij waren een busje en een vrachtwagen betrokken. Hierdoor is er één rijstrook minder beschikbaar voor het verkeer. De vertraging richting Venlo bedraagt bijna een uur. Rijkswaterstaat verwacht de rijstrook rond kwart voor vijf weer vrij te hebben.

16.25

Fietser gewond na aanrijding

Op de Bestseweg in Oirschot is een fietser gewond geraakt na een botsing met een automobilist. De fietser is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De automobilist kwam met de schrik vrij. Een bergingsbedrijf komt de auto wegtakelen.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
15.55

Botsing tussen automobilist en man op scootmobiel

Op de Veldmaarschalk Montgomerylaan is een ongeluk gebeurd nabij de Gildelaan. Een man in een scootmobiel werd aangereden toen hij de weg overstak. De man werd enkele meters weggeslingerd en kwam een stuk verderop de weg terecht. Volgens een 112-correspondent raakte hij ernstig gewond aan zijn hoofd.

Twee ambulances en een traumahelikopter zijn opgeroepen. Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De weg is afgesloten en de politie onderzoekt wat er precies is gebeurd.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
15.42

Man met vingers bekneld in grasmaaier

In het buitengebied van Oirschot is woensdagmiddag een man met zijn vingers bekneld geraakt in een grasmaaier. Dat gebeurde op een privéterrein aan de Mousten. Volgens een 112-correspondent merkte de man tijdens het maaien dat er iets vast zat tussen de maaier. Hij schakelde de maaier stil en probeerde het voorwerp los te krijgen. Toen raakte hij bekneld met zijn vingers. Hulpdiensten wisten hem uiteindelijk de bevrijden. De man is ter controle naar het ziekenhuis gebracht, maar zou niet zichtbaar gewond zijn geraakt.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
15.38

Motorrijder gewond na val

Op de Kwartiersedijk in Fijnaart is een motorrijder gewond geraakt. Volgens een 112-correspondent verloor de bestuurder vermoedelijk de macht over het stuur, waarna de motorrijder viel. Meerdere ambulances en een traumahelikopter werden opgeroepen. De motorrijder is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
14.54

Overval op Kruidvat in Eindhoven

Een Kruidvatfiliaal aan het Franz Leharplein in Eindhoven is overvallen. De dader, die een mes bij zich had, haalde geld uit de kassa en sloeg op de vlucht. De politie heeft een burgernetmelding verstuurd om hem zo snel mogelijk te vinden. Het gaat om een blanke man van 1,80 meter met een blauwe trui met capuchon met een wit Puma-logo op de linkerborst. Verder droeg hij een wit shirt, zwarte handschoenen en een nektasje.

LEES OOK: Overvaller bedreigt medewerkster Kruidvat met groot mes

14.38

Botsing tussen auto en vrachtwagen in Helvoirt

Een auto en een vrachtwagen zijn op elkaar gebotst op de N65 tussen Haaren en Helvoirt. Dat gebeurde toen de auto van rijstrook wilde wisselen. Uiteindelijk eindigde de auto dwars voor de vrachtwagen. De bestuurster, een oudere vrouw, is nagekeken door medewerkers van de ambulance. Ze hoefde uiteindelijk niet mee naar het ziekenhuis. Door het ongeluk ontstond er een behoorlijke file in de richting van Den Bosch.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision
Foto: Bart Meesters/SQ Vision
13.55

Man en vrouw door arrestatieteam uit huis gehaald

Een man en een vrouw zijn in Bergen op Zoom door een arrestatieteam uit een huis gehaald. De politie ging woensdagochtend massaal naar de flat aan de Heiningen in Bergen op Zoom na een melding van een 'verdachte situatie en een mogelijk verwarde man', meldt de politie op Twitter.

De man en vrouw zijn aangehouden.

De politie is met veel mensen aanwezig bij de flat in Bergen op Zoom (foto: Christian Traets/SQ Vision).
De politie is met veel mensen aanwezig bij de flat in Bergen op Zoom (foto: Christian Traets/SQ Vision).
13.10

Vuilniswagen dumpt brandende lading

Een vuilniswagen heeft zijn lading moeten dumpen op de Kardinaal de Jongstraat in Valkenswaard. Die vatte om onduidelijke reden vlam. De brandweer heeft het vuur vervolgens geblust.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
12.10

Kapotte vrachtwagen op A67

Een kapotte vrachtwagen zorgt voor file op de A67 vanuit Antwerpen naar Eindhoven. Bij knooppunt de Hogt is de rechterrijstrook dicht. Verkeer moet rekening houden met een vertraging van zeker twintig minuten.

11.49

Verwarde persoon in Bergen op Zoom

Een arrestatieteam is aanwezig bij een flat aan de Heiningen in Bergen op Zoom. Daar zorgt een verwarde bewoner voor de nodige onrust. Omwonenden hoorden hoe de spullen in het appartement werden vernield. Vervolgens gooide de bewoner die spullen ook naar beneden vanaf de tiende verdieping.

De politie laat via Twitter weten dat een man en een vrouw uiteindelijk na overleg het appartement uit zijn gekomen. Daar konden ze worden aangehouden. De politie doet nog onderzoek in de flat.

Foto: Vincent Krijtenburg/ZuidWest Update
Foto: Vincent Krijtenburg/ZuidWest Update
11.36

Politie Uden zoekt brandstichter

Wachten op privacy instellingen...
09.55

Man uit Bladel (25) overleden na ongeluk

De bestuurder van een bestelbus die dinsdagochtend om het leven kwam bij een ongeluk op de A16, was een 25-jarige man uit Bladel. Hij reed op de afrit richting de A17 bij Moerdijk achter op een stilstaande vrachtwagen. De bestelbus vloog vervolgens in brand. De man overleed ter plekke.

LEES OOK: Man uit Bladel overleden na ongeluk op A16 waarbij bestelbus in brand vloog

08.50

Verward persoon wil tankstation in brand steken

De politie Maashorst is dinsdagavond uitgerukt, omdat iemand een tankstation in brand zou willen steken. De verdachte was eerder ontsnapt uit een ggz-instelling. Bij het tankstation bleek hij een mes bij zich te hebben. Uiteindelijk heeft de politie een stroomstootwapen gebruikt.

Foto: Twitter Jeugdagenten Gemert Bakel
Foto: Twitter Jeugdagenten Gemert Bakel
08.20

Auto en vrachtwagen botsen op A58

Na een botsing tussen een auto en een vrachtwagen zijn op de A58 van Breda naar Tilburg twee rijstroken dicht bij knooppunt De Baars. De vertraging loopt daar op tot ruim twintig minuten.

Wachten op privacy instellingen...
08.10

Gaten in de weg

Door twee gaten in het wegdek was de rechterrijstrook van de A59 van Waalwijk naar Den Bosch afgesloten ter hoogte van Engelen. Verkeer moest daardoor rekening houden met ongeveer een half uur vertraging. Rijkswaterstaat was aanwezig om het wegdek te repareren. Rond half tien waren de problemen verholpen en werd de weg weer vrijgegeven.

Wachten op privacy instellingen...
06.00

Auto belandt in de vangrail op A2

Een automobilist belandde gisteravond laat op de A2 in de lus richting Eindhoven-Strijp met zijn auto tegen de vangrail. Er raakte niemand gewond. Wel raakte de auto behoorlijk beschadigd. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is niet duidelijk. Er waren geen andere weggebruikers bij het ongeval betrokken, zo laat een weginspecteur van Rijkswaterstaat weten.

Foto: Twitter @wis_robertvda.
Foto: Twitter @wis_robertvda.
Foto: Twitter @wis_robertvda.
Foto: Twitter @wis_robertvda.
05.30

Vrachtwagenchauffeurs massaal in de fout

Vrachtwagenchauffeurs gingen afgelopen nacht massaal in de fout langs de A67 tussen Geldrop en Liessel. Ze stonden geparkeerd waar dit niet mag. Een weginspecteur van Rijkswaterstaat heeft het op Twitter over veertig vrachtwagens die hij wegstuurde uit pechhavens en van vluchtstroken. "Met de verkeersveiligheid in het achterhoofd zorgen deze praktijken voor een onwenselijke en zelfs gevaarlijke situatie", zo waarschuwt Rijkswaterstaat.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!