Man wordt bedolven onder muur en overlijdt, aannemer alsnog vrijgesproken

26 oktober 2022 om 16:40 • Aangepast 3 november 2022 om 10:26
nl
Een aannemersbedrijf uit Geldrop is niet schuldig aan de dood van een man die in 2016 in Mierlo onder een muur terechtkwam. Het hof in Den Bosch heeft het bedrijf woensdag in hoger beroep vrijgesproken. De rechtbank dacht er anders over en oordeelde eerder dat de aannemer een boete van 20.000 euro moest betalen.
Profielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door

Het ongeluk gebeurde eind 2016 bij een bouwproject in Mierlo. De aannemer uit Geldrop huurde een bedrijf uit Best in om sloopwerk te doen bij een nieuwbouwproject.

Twee werknemers werden alleen gelaten toen ze een achtermuur sloopten. Tijdens het opruimen van het puin viel een binnenmuur, die aan de achtermuur vast had gezeten, om en kwam op een van de mannen terecht.

De rechter oordeelde eerder dat zowel de aannemer als het sloopbedrijf verantwoordelijk waren voor de dood van de man. Zij hadden van tevoren kunnen weten dat de binnenmuur instabiel zou worden. Bovendien was er geen toezicht.

Volgens het hof was er wel voldoende aandacht voor veilige werkomstandigheden. In het projectplan van het bedrijf stond namelijk dat de uitvoerder, het sloopbedrijf dus, moet zorgen voor een veilige werkplek en de eindverantwoordelijkheid ook daar ligt. Volgens het hof kan er van een werkgever ook niet worden verwacht dat er continue een toezichthouder naast een ervaren medewerker staat.

LEES OOK:

- Man overlijdt bij sloopwerkzaamheden in Mierlo: betrokken bedrijven krijgen geldboetes

- Man komt bij bouwwerkzaamheden Mierlo onder muur terecht en overlijdt

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!