Opnieuw problemen met wietexperiment: telers willen meer hulp

27 oktober 2022 om 07:58 • Aangepast 8 november 2022 om 12:54
nl
Het lijkt erop dat het zogeheten wietexperiment opnieuw wordt uitgesteld. Met die proef wil de overheid testen of wiet in Nederland gelegaliseerd kan worden. Het project zou in het tweede kwartaal van 2023 van start moeten gaan, maar dat is volgens de deelnemende telers niet reëel.
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

Dat meldt NRC, op basis van een brief die negen van de tien telers naar ministers Kuipers van Volksgezondheid en Yesilgöz van Justitie en Veiligheid hebben gestuurd. In onze provincie werken coffeeshops in Breda en Tilburg mee aan het experiment.

Eigenlijk had het experiment al in 2021 van start moeten gaan, maar toen liepen de telers tegen de nodige problemen aan. Zo lukt het hen niet om een bankrekening te openen. Dat probleem is nu nog steeds niet opgelost.

Daar komen de hogere energieprijzen nog eens bij. Volgens de telers is extra hulp vanuit de overheid hard nodig en kan de proef op z'n vroegst eind volgend jaar pas van start.

Breda en Tilburg
Voor het wietexperiment heeft de overheid tien telers uitgekozen, die straks vier jaar lang legaal cannabis mogen kweken. Dat doen ze voor coffeeshops in tien gemeenten, waaronder dus Breda en Tilburg.

In december laten de betrokken ministeries aan de Tweede Kamer weten hoe de proef ervoor staat en of de start ervan inderdaad verder vooruit wordt geschoven.

LEES OOK: Teleurstelling in Tilburg en Breda: landelijke wietproef weer uitgesteld

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!