Vreugde bij PSV na stunt op Arsenal: ‘Tweede helft verbaasde mij’

27 oktober 2022 om 22:01 • Aangepast 8 november 2022 om 13:52
nl
De stunt tegen Arsenal zorgt voor blije gezichten bij PSV. Dat daarmee ook de knock-outfase werd veiliggesteld kwam als een grote verrassing. Ruud van Nistelrooij en Erick Gutiérrrez blikten terug op een geweldige avond in het Philips Stadion en stonden stil bij de rol van Luuk de Jong.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

“Een 2-0 overwinning op Arsenal is geweldig”, vertelde Ruud van Nistelrooij na afloop. De eerste helft overleefden we op onze manier, maar ik zag dat de benzinetank al bijna leeg was. Dat ze dan nog zo’n tweede helft speelden, verbaasde mij.”

Van Nistelrooij vervolgt zijn verhaal: "We moeten dit nu wekelijks laten zien. Dit hoort ons standaardniveau te zijn. We moeten constanter worden.""

Ook Erick Gutiérrez zag een zeer goed PSV. “We hebben een intelligente wedstrijd gespeeld. We gingen op de juiste momenten vooruit en op de juiste momenten terug. Iedereen was betrokken in ons spel. We hadden één doel vandaag en dat was ons kwalificeren voor de knock-outfase. Heel fijn dat FC Zürich geholpen heeft.”

"Dan besef je ineens dat het een mooie avond kan worden."

Toch blijft het een raar seizoen bij PSV. Het verliest van SC Cambuur en FC Groningen, terwijl het weer wint van Arsenal. Hoe kan dat? “Ik had het hier toevallig in de kleedkamer over”, begon de Mexicaan zijn antwoord. “De zes minuten in Groningen waren een gebrek aan focus. Nu waren we vanaf de warming-up tot aan de laatste seconde gefocust. Dat maakt het verschil.”

Mede door de uitslag bij FC Zürich – Bodø/Glimt is PSV al verzekerd van de volgende ronde in de Europa League. Woensdag werd zoiets nog bestempeld als een wonder. “Ik had de combinatie van onze winst en een nederlaag voor Bodø/Glimt niet zien aankomen. Ik hoorde in de 88e minuut voor het eerst die tussenstand van de teammanager. Dan besef je ineens dat het een mooie avond kan worden.”

"Je ziet het vertrouwen groeien als hij in de ploeg komt."

Tot slot ging het uiteraard ook nog over Luuk de Jong die een grote invloed had op de wedstrijd. Met een assist en een goal was hij de belangrijkste man aan PSV-zijde. “Je ziet het vertrouwen groeien als hij in de ploeg komt”, constateerde de oefenmeester. Gutiérrez is het daarmee eens. “Het is geweldig om met Luuk de spelen. Hij is belangrijk in de combinatie maar is ook altijd voor de goal te vinden. Een echte nummer negen.”

Lees ook: PSV stunt tegen Arsenal en is door naar knock-outfase Europa League

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!