Van Nistelrooij over grillig PSV: 'Zo kan ik niks, zo word ik toegezongen'

30 oktober 2022 om 07:00 • Aangepast 8 november 2022 om 15:48
nl
PSV verliest van Cambuur en FC Groningen, maar schittert tegen Arsenal. Er is dit seizoen geen peil op te trekken. Ook voor Ruud van Nistelrooij blijft het ongrijpbaar. De trainer doet er alles aan de diepe dalen eruit te halen.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Dat PSV goed kan voetballen liet het donderdagavond zien tegen Arsenal. Maar hoe kan het dan toch dat dezelfde ploeg verliest bij degradatiekandidaten? “Dat is moeilijk uit te leggen. Ik probeer de spelers ervan bewust te maken welke gevolgen het kan hebben.”

"Zondag kon ik er niks van"

Dat het wisselvallig is, erkent Van Nistelrooij: “Het golft op en neer en het blijft grillig. Zondag kon ik er niks van en gisteren werd ik toegezongen toen ik naar mijn auto liep. Het is dit seizoen alles of niets.”

Met die drie woorden, alles of niets, vat de oud-spits het seizoen treffend samen. Er is geen enkele garantie dat zondagmiddag tegen NEC drie punten worden bijgeschreven, terwijl op papier het geen probleem mag zijn. “Ook NEC kan verrassen”, waarschuwt Van Nistelrooij zijn ploeg. “Fortuna Sittard speelt ook gelijk in de Kuip en Go Ahead Eagles pakt een punt in de Arena. Elke wedstrijd is een uitdaging, net als je ploeg weer gefocust krijgen.”

"Die opbouw naar 90 minuten zou zomaar zondag kunnen zijn"

De tweede helft tegen Arsenal verbaasde Van Nistelrooij, maar hij wist dat zijn ploeg dit kan: “Dit niveau kunnen we aantikken. Maar er zijn dit seizoen ook wedstrijden geweest waarin we niks konden. Alleen de verliespartij tegen Groningen moet je in perspectief zien, dat waren maar zes minuten.”

Zondagmiddag thuis tegen NEC zijn er in ieder geval geen excuses. PSV moet in het spoor blijven van Ajax. Het heeft in ieder geval een vrijwel fitte selectie. De teruggekeerde Luuk de Jong, Noni Madueke en Mauro Júnior lijken steeds meer klaar voor 90 minuten. “Die opbouw naar 90 minuten zou zomaar zondag kunnen zijn.”

Lees ook: Vreugde bij PSV na stunt op Arsenal: ‘Tweede helft verbaasde mij’

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!