Vrouw vond dode man voor de deur na steekpartij: 'Er werd hard geschreeuwd'

28 oktober 2022 om 15:26 • Aangepast 8 november 2022 om 14:16
nl
De eigenaren van snackbar De Smulhoek in Best, waar donderdagnacht een neergestoken man voor de deur werd gevonden, zijn enorm geschrokken. Leejiang en haar man zagen op de beveiligingscamera dat er een zwaargewonde man op de stoep lag. Hij overleed later, een 55-jarige man is opgepakt als verdachte.
Profielfoto van Imke van de Laar
Geschreven door

Leejiang staat vrijdagochtend achter de toonbank alsof er niets gebeurd is. Maar de schrik zit er nog goed in. Zo rustig mogelijk vertelt ze haar verhaal. "Onze snackbar was al gesloten. Ik was aan het opruimen toen ik buiten lawaai hoorde. Er werd hard geschreeuwd, alsof er ruzie of een vechtpartij was. Ik heb even naar buiten gekeken of er wat aan de hand was, maar zag niks."

"Mijn man zag ineens op de beveiligingscamera dat er iemand op de grond lag."

Toch bleek er wel degelijk wat mis. Twee mannen waren bij een ruzie neergestoken. Het slachtoffer dat er het slechtst aan toe is belandde bij Leejiang voor de deur. "Mijn man zag ineens op de beveiligingscamera dat er iemand op de grond lag. Ik ben naar buiten gegaan en zag een man liggen in een plas met heel veel bloed. Daar schrok ik enorm van."

"Ik hoop dit nooit meer mee te maken."

Volgens Leejiang leek het erop dat de man toen nog leefde. Er waren al mensen om hem te helpen en ook de ambulance was snel ter plaatse. Maar het slachtoffer, een man van 63 uit Eindhoven, kon niet meer gered worden. De politie deed donderdagnacht en vrijdag aan de Koningin Julianaweg-Zuid onderzoek naar de steekpartij.

Vrijdag komen veel klanten van de snackbar even langs om te vragen hoe het met Leejiang gaat en om steun te bieden. "Dat is heel fijn. Ik hoop dit nooit meer mee te maken."

Twee mannen van 24 en 55 uit Best zijn opgepakt als verdachten. Een man van 39, de stiefzoon van het 63-jarige dodelijke slachtoffer, raakte gewond.

LEES OOK: Man (55) opgepakt na dodelijke steekpartij in Best

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!