Ook Amerikanen genieten van Guus Meeuwis in New York: 'Amazing!' - Omroep Brabant
Video

Ook Amerikanen genieten van Guus Meeuwis in New York: 'Amazing!'

29 oktober 2022 om 07:30 • Aangepast 8 november 2022 om 14:29
nl
Wachten op privacy instellingen...
Hij heeft het geflikt: na Londen en Parijs kan Guus Meeuwis ook New York afvinken. Het Brabantse feestje in de Webster Hall ging aan de meeste Amerikanen voorbij, maar wie er was genoot intens. “It is amazing”, zegt een vrouw uit Brooklyn. “Ik versta er geen woord van, maar ik hou van de muziek en die live instrumenten. Het is fantastisch.”
Profielfoto van Noël van Hooft
Geschreven door

Van 'New York, New York' tot 'Brabant' en van 'Proud Mary' tot 'Het is een nacht', Guus Meeuwis laat de Webster Hall letterlijk trillen. De polonaise wordt meerdere keren gelopen, het bier vloog door de lucht. De Amerikaanse beveiligers snappen er zichtbaar niks van, maar ze genieten er wel van zeggen ze.

"Dit is uniek, dit is historisch."

Dirk woont al bijna een jaar in de stad New York. Hij is verkleed als militair naar de Webster Hall gekomen. “Dit is mijn outfit voor Halloween, maar ik had nu meer een carnavalsgevoel. Het voelt als thuiskomen, dit maak je normaal niet mee in New York.”

“Het is fantastisch. Dit is uniek, dit is historisch. Ik woon hier, ik werk hier, ik ben in Nederland en in New York”, zegt een uitzinnige Antonius. Hij is samen met zijn Amerikaanse vrouw bij het concert. “Het is gek dat hier een Nederlander staat, maar het is prachtig”, vertelt ze.

“Muziek is universeel.”

Kellie Cassone uit Connecticut is net na het concert de naam van Guus Meeuwis alweer vergeten, maar ze heeft genoten. “Ik ben hier omdat mijn vriend Nederlander is. Ik heb genoten, geweldig dat hij ook Amerikaanse nummers zong. Ik ga straks zijn liedjes terugluisteren en de woorden vertalen, want ik heb er niks van verstaan.” Is de Webster Hall de juiste plek voor Guus Meeuwis? “Hij moet groter, hij kan een veel groter publiek aan. Hij moet naar Madison Square Garden, mensen komen zeker.”

Guus Meeuwis is een paar minuten na de laatste noot nog sprakeloos van de intense avond in New York. “In het begin wilde ik even in het Engels zingen, maar mijn Engels is Brengels (Brabants Engels, red.) en dus ben ik verder gegaan in het Nederlands.” Hij is enorm blij dat ook de Amerikanen het Brabantse feestje konden waarderen. “Ik hoopte het al, want muziek is universeel.”

Later vandaag een uitgebreid verhaal over het concert van ‘onze’ Guus in New York met een langere videoreportage.

Guus Meeuwis in de Webster Hall (foto: Noël van Hooft)
Guus Meeuwis in de Webster Hall (foto: Noël van Hooft)
Guus Meeuwis kreeg lovende reacties op zijn optreden in New York (foto: Antonius Agelink).
Guus Meeuwis kreeg lovende reacties op zijn optreden in New York (foto: Antonius Agelink).
Ook Guus Meeuwis zelf genoot van zijn optreden in New York (foto: Antonius Agelink).
Ook Guus Meeuwis zelf genoot van zijn optreden in New York (foto: Antonius Agelink).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.