Feest in Veldhoven, want CDK JR wint Holland's Got Talent: 'Supergaaf!'

29 oktober 2022 om 11:45 • Aangepast 8 november 2022 om 14:31
nl
Even ging iedereen uit zijn dak in Veldhoven, want de jonge dansers van CDK JR hebben de finale van Holland’s Got Talent gewonnen. De Eindhovense Jadey van de Kerkhof is een van hen: een dag na de uitzending van de finale beseft ze nog amper wat haar overkomen is. "Maar het is echt supergaaf om terug te zien."
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

In 2018 pakte de danseres van CDK JR haar eerste Europese titel. Dat was dertig jaar nadat haar opa en PSV-icoon Willy van de Kerkhof de Europacup voor landskampioenen behaalde met PSV. En dit jaar deed ze het opnieuw, maar nu op de nationale tv.

De finale, die vrijdagavond op RTL4 werd uitgezonden, telde nog negen andere kandidaten, waaronder drie uit Brabant. CDK JR komt zelf uit Veldhoven. En daar keken de dansers ook samen naar de finale, op een groot scherm in de thuishaven, theater De Schalm.

"Het was echt supergaaf om terug te zien", vertelt Jadey. "Het ziet er echt veel mooier uit dan ik dacht. Het komt er op beeld echt helemaal goed uit."

Het winnende gezelschap (foto: Manuela van de Kerkhof).
Het winnende gezelschap (foto: Manuela van de Kerkhof).
"Je bent gewoon op tv!"

Wanneer de finale precies opgenomen is, dat weet ze niet meer. Ze denkt dat het ongeveer drie maanden geleden was. "Het was natuurlijk wel raar om terug te zien. Je bent gewoon op tv! Maar voor de rest zag het er wel mooi uit."

Met de finale won de dansgroep ook 50.000 euro. Geen klein bedrag, dus wat ga je daar met een groep die bestaat uit dertien meisjes en twee jongens in hemelsnaam mee doen? "Nou, we willen mee gaan doen aan buitenlandse wedstrijden. Dat is onze ambitie."

Omdat de finale dus al maanden geleden opgenomen werd, moest Jadey het geheim lang voor zich houden. "Dat was echt heel lastig. Heel veel vriendinnen van mij zeiden: 'Jij gaat winnen!' Maar ja, dan moest ik toch mijn mond houden."

Op de vraag of ze echt niets verklapt heeft tegen iemand, is haar antwoord een resolute 'nee'. "Echt niet!"

LEES OOK:

Jadey van de Kerkhof (10) pakt 30 jaar na haar opa Willy ook een Europese hoofdprijs

Jadey in finale Hollands Got Talent, opa en PSV-coryfee apetrots

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.