Danny schreef een brief aan Poetin: 'Can you now stop met die flauwekul?'

29 oktober 2022 om 19:00 • Aangepast 8 november 2022 om 15:02
nl
Het is een behoorlijk uit de hand gelopen grap, lacht Danny Biemans (42) uit Helmond. Zijn video waarin hij een brief aan de Russische president Poetin voorleest, gaat als een lopend vuurtje rond in app-groepen en op sociale media. In die brief zegt hij Poetin eens flink de waarheid, in een combinatie van plat Helmonds en steenkolen Engels. "Don't you waag het niet to drop a bomb on the Netherlands he. En al hullemaal niet op Hellemond. Want dan komme we met z'n allen naar Russia."
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

"Hello mister Poetin, I've seen on the television that you are starting World War 3", zo begint Danny zijn brief. Al dat dreigen met atoombommen, het innemen van Oekraïens grondgebied, Danny is er wel klaar mee. "Is it maybe not a good idea om het wat koest aan te doen?" Inmiddels hebben ruim tienduizend mensen de video gezien, schat Danny.

"Of een filmpje viral gaat, is moeilijk te voorspellen."

Anders dan het filmpje doet vermoeden, is het maken van grappige video's geen dagelijkse bezigheid voor Danny. In het dagelijks leven werkt hij in de scheepvaart, in de windindustrie: met het aansluiten van windturbines op zee. Daarvoor is hij veel van huis. "Het is twee weken op, twee weken af." En in die twee weken dat hij thuis is, houdt hij zich graag bezig met het maken van video's. "Het is al jaren een hobby. Maar of een filmpje viral gaat, vind ik moeilijk te voorspellen."

Vijf jaar geleden gebeurde het ook al eens. "Toen had iemand een brief geschreven aan Kim Jong Un", vertelt Danny. "De tekst was niet van mij, maar ik heb toen een filmpje gemaakt waarin ik die brief oplees." Dat ging ook viral. "Ik kreeg het terug van vrienden en collega's, van 'hé, ben jij dit?' Dat was wel leuk", herinnert Danny zich.

"We schuppen oe zo een gat in oe fontanel!"

Reden dus om het nog eens te proberen. Maar dan met een zelfgeschreven brief. Dat kostte hem niet eens zoveel moeite. "Ik ben gewoon in de pen geklommen en heb een stukje geschreven. Op mijn werk spreek ik dagelijks Engels dus dat was niet zo moeilijk en ik woon in Helmond dus dat accent kon ik ook zo meepakken." Het blijkt een gouden combinatie.

De video is op het moment van schrijven duizenden keren bekeken. "Ik krijg hem al uit heel Nederland terug", lacht Danny. Of het filmpje ook Poetin al heeft bereikt, is nog de vraag. Maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd. "We schuppen oe zo een gat in oe fontanel. Groeten uit Helmond."

Kijk hier de hele video die Danny maakte voor Poetin:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone