Na een jaar vol twijfels hoopt Anwar El Ghazi nu naar het WK te gaan

30 oktober 2022 om 17:58 • Aangepast 8 november 2022 om 15:11
nl
Anwar El Ghazi scoorde zondagmiddag de openingstreffer in Eindhoven. Een fijn moment voor de aanvaller die een moeilijke periode achter de rug heeft. Na de wedstrijd tegen NEC keek hij kort terug op die periode maar werd er ook gespeculeerd over de toekomst.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Anwar El Ghazi kwam afgelopen zomer over van Aston Villa. De buitenspeler had een jaar lang nauwelijks gespeeld. De trainers geloofde niet in de PSV’er. Het zorgde voor twijfels.

“Ik heb een jaar stilgezeten terwijl ik niet geblesseerd was. De trainers zagen het niet in mij zitten. Dat gaat dan in je hoofd zitten. Je gaat je dan afvragen of ik het nog wel kan.”

"Ik ben ook gewoon een mens met gevoelens"

De aanvaller vervolgt zijn verhaal. “Ik ben ook gewoon een mens met gevoelens. Dan is het logisch dat je gaat twijfelen. Maar ik ben een vechter en ik geef nooit op. Ik ben blij dat mijn kwaliteiten hier weer boven komen drijven.”

Ondanks de twijfels heeft El Ghazi zich niet afgevraagd of hij de stap naar PSV wel aankon. “Ik heb het laten zien op het hoogste niveau in de Premier League. Ik had ook een goed gesprek met de trainer. Op basis daarvan heb ik deze keuze gemaakt.”

"Ze zijn mijn paspoort gereed aan het maken"

De vleugelspeler geeft aan dat hij steeds fitter wordt. Hij weet dat het nog niet constant genoeg is maar qua rendement zit het er weer aan te komen.

De toekomst ziet er dus rooskleuriger uit voor El Ghazi, sterker nog er lonkt een WK. De Marrokaanse voetbalbond is bezig met zijn paspoort. “Ik weet niet precies de stand van zaken, maar het feit blijft dat ze mijn paspoort gereed aan het maken zijn. Het is afwachten of dat nog lukt voor het WK.”

Als dat lukt is de kans groot dat hij mag afreizen naar Qatar. “Dat zit natuurlijk in mijn achterhoofd. Ik hoop naar het WK te gaan. Maar ik ga mij eerst focussen op de laatste wedstrijden met PSV.”

Lees ook: PSV zonder problemen langs NEC

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!