Willem II klopt Jong Ajax en stijgt naar de vijfde plaats

31 oktober 2022 om 21:56 • Aangepast 8 november 2022 om 15:34
Willem II heeft zijn zesde competitiezege in de Keuken Kampioen Divisie te pakken. De ploeg van trainer Kevin Hofland won maandagavond in Amsterdam met 2-1 van Jong Ajax. De Tricolores verdringen door de winst Roda JC van de vijfde plaats op de ranglijst, Jong Ajax (verzwakt door allerlei internationale verplichtingen) blijft dertiende.
Profielfoto van Hans Janssen

Het eerste doelpunt op De Toekomst werd gemaakt door Sontje Hansen, die in de 21e minuut van een meter of 18 hard uithaalde. Volgens een aantal spelers van de Tilburgse club had de treffer afgekeurd moeten worden wegens hands van de Ajacied, maar scheidsrechter Martijn Vos was een andere mening toegedaan.

Hornkamp aan de kant
Enkele minuten later kwam er al een eind aan de wedstrijd voor Jizz Hornkamp. Hofland haalde hem toen naar de kant, waarschijnlijk omdat de trainer niet tevreden was. De spits verliet gefrustreerd het veld.

Ook zijn vervanger, Jeremy Bokila, kon aanvankelijk nauwelijks wat afdwingen, al was hij op slag van rust dichtbij de gelijkmaker. Die zou op dat moment onverdiend zijn, omdat de thuisclub beter voor de dag kwam. Ook voor de andere aanvaller die aan de aftrap stond bij de Tricolores, Michael de Leeuw, duurde het duel kort. Hij mocht in de rust gaan douchen.

Gelijkmaker door Bokila
Enkele minuten na de hervatting pakte de eerste wissel van Hofland goed uit: Bokila klopte de Ajax-verdediging op kracht en snelheid en maakte er 1-1 van. Hij reageerde attent op een verre trap van keeper Kostas Lamprou.

Vervolgens was dezelfde invaller dichtbij de 1-2. Die kwam er alsnog: oud-Feyenoorder Lucas Woudenberg wipte de bal prachtig over Tom de Graaff, de keeper van Jong Ajax.

Bokila werd even later (geblesseerd) vervangen, maar hij had zich wel laten gelden. Vanaf de kant zag hij hoe zijn ploeg de voorsprong wist vast te houden en uiteindelijk een zwaarbevochten overwinning behaalde.