Luuk de Jong denkt dat PSV klaar is voor topper tegen Ajax

4 november 2022 om 07:35 • Aangepast 4 november 2022 om 09:21
nl
Na de winst op Bodø/Glimt werd door de PSV'ers in Noorwegen al het vizier gericht op zondag. Dan staat PSV tegenover Ajax. Volgens aanvoerder Luuk de Jong gaat PSV gezien de laatste resultaten met een goed gevoel naar Amsterdam. "We hebben in het verleden goede resultaten behaald tegen Ajax. Dat nemen we mee."
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Ajax is nog altijd de koploper van de Eredivisie, maar overtuigend zijn de Amsterdammers nog niet. Vooral Europees kreeg het veel tikken te verwerken. Het lijkt daarom de ideale situatie voor PSV om je grootste concurrent te treffen.

“Dat gevoel heb ik niet”, verteld Ruud van Nistelrooij donderdagavond na de overwinning op Bodø/Glimt. “Het is een wedstrijd op zich. Wat er de afgelopen week gebeurd is, telt niet. Beide teams zullen tot op het bot gemotiveerd zijn. Dat kan een speciale wedstrijd opleveren.”

"Wij staan er niet beter voor dan Ajax"

Luuk de Jong sloot zich aan bij die woorden. “Wij staan er niet beter voor dan Ajax. Er staat veel op het spel zondag. We moeten het gat niet groter laten worden.”

De aanvoerder is net als veel andere sterkhouders terug van een blessure. Precies op tijd voor een belangrijke week met wedstrijden tegen Ajax en AZ. “Ik ben ook 100 procent fit en kan zondag 90 minuten spelen.”

"Alleen Olivier Boscagli en Ismael Saibari zullen er nog niet zijn"

Ook de trainer verwacht een fitte selectie. “Er zijn nog wel wat spelers thuisgebleven maar ik ga er vanuit dat zij er zondag weer zijn. Alleen Olivier Boscagli en Ismael Saibari zullen er nog niet zijn.”

De trainer kan dus keuzes gaan maken. De vraag is bijvoorbeeld waar hij Xavi Simons neer gaat zetten en ten koste van wie dat gaat in de basisopstelling. Uiteraard houdt Van Nistelrooij zijn kaarten tegen de borst maar een hele andere tactiek moeten we niet verwachten.

"We gaan ons presenteren zoals we dat de laatste weken doen"

“Er is een goede ontwikkeling gaande. Zondag zullen we daarom ook de wedstrijd aanvliegen zoals we dat altijd doen. We gaan voor het maximale resultaat. We gaan ons presenteren zoals we dat de laatste weken doen.”

De wedstrijd tussen Ajax en PSV staat gepland op zondagmiddag 16:45 uur. Ajax heeft momenteel vier verliespunten minder dan de Eindhovenaren. Bij een nederlaag van de Eindhovense club kan het gat groeien naar zeven verliespunten.

LEES OOK: Flink gewijzigd PSV wint van Bodø/Glimt in bijzondere entourage

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!