Video

Gevangene gewond na brand in cel van PI in Vught

5 november 2022 om 06:23 • Aangepast 14 november 2022 om 15:34
nl
Bij een brand in een cel van de Penitentiaire Inrichting (PI) in Vught is vrijdagavond een gevangene gewond geraakt. Dit meldt wijkagent Marcel de Rouw.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Het slachtoffer is met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Een aantal beveiligers ging met de ambulance mee, enkele anderen volgden de ziekenwagen. Na behandeling in het ziekenhuis is de gevangene teruggebracht naar zijn cel.

De brand woedde in de cel van de gedetineerde in het Penitentiair Psychiatrisch Centrum (PPC), een afdeling voor gedetineerden met psychische klachten. Volgens de woordvoerder ging het om een kleine brand die door het personeel van de PI snel werd geblust. De brandweer heeft geholpen met het ventileren van het pand.

De melding van de brand kwam rond kwart voor elf ’s avonds binnen bij de brandweer. Ook de politie werd gealarmeerd en diverse politiewagens reden direct naar het gevangeniscomplex aan de Lunettenlaan. Verder werden meerdere ambulances en een traumahelikopter ingeschakeld. De medewerkers van die traumahelikopter werden door agenten naar de gevangenis gebracht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone