Neppakketbezorger die aanbelt wordt verrast door wijkagent

5 november 2022 om 19:19 • Aangepast 14 november 2022 om 16:05
nl
Een 17-jarige jongen heeft geprobeerd een vrouw in Rijsbergen op te lichten door zich voor te doen als pakketbezorger. De politie heeft de jongen op heterdaad betrapt. Hij is na een korte achtervolging aangehouden. De oplichter komt uit Amsterdam en zit vast.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Een vrouw uit Rijsbergen meldde zich vrijdag bij de politie. Ze vertelde dat ze meerdere keren werd gebeld door een GGD-medewerker, die vertelde dat er een noodpakket voor kwetsbare mensen zou kunnen worden bezorgd. Als de vrouw zo'n pakket wilde, hoefde ze alleen maar met haar pinpas te betalen bij de pakketbezorger.

Nadat de vrouw had ingestemd met de bezorging van zo'n pakket, vertrouwde ze het toch niet helemaal. Ze belde de GGD en kreeg daar te horen dat zulke pakketten helemaal niet door de GGD worden bezorgd. Daarna belde de vrouw de politie.

Jongen slaat op de vlucht
Een wijkagent is meteen naar het huis van de vrouw gekomen om de oplichter daar op te wachten. "Na het nuttigen van een aantal heerlijke koppen koffie en daarbij behorende versnaperingen, ging plots de deurbel", schrijft de wijkagent. De 17-jarige jongen die zich voordeed als pakketbezorger stond op de stoep.

Toen de wijkagent tevoorschijn kwam, sloeg de oplichter op de vlucht. Hierop volgde een korte achtervolging. Uiteindelijk kon de jongen worden aangehouden, met behulp van twee andere agenten. Hij zit nog vast en wordt maandag voorgeleid.

LEES OOK: Dief gaat er met bestelbus van pakketbezorger vandoor

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!