Francis bakt taart voor kinderen van voedselbank: 'Zoveel blije gezichtjes' - Omroep Brabant

Francis bakt taart voor kinderen van voedselbank: 'Zoveel blije gezichtjes'

8 december 2022 om 19:00 • Aangepast 27 december 2022 om 15:38
nl
Ieder kind verdient op z'n verjaardag een mooie taart. Ook als ouders daar geen geld voor hebben. Dus bakt Francis Bernaards speciaal voor de kinderen van de voedselbank de meest prachtige verjaardagstaarten. Francis is daarom genomineerd voor de titel Brabander van het Jaar.
Profielfoto van Imke van de Laar
Geschreven door
Imke van de Laar

Stemmen op Francis of meer lezen over de andere genomineerden kan op onze speciale stempagina.

Heel precies plakt Francis een geel autootje van marsepein op een grote blauwe taart. "Deze is voor Jacob. Die wordt vier jaar. Zijn ouders moeten helaas gebruik maken van de voedselbank en hebben geen geld voor een verjaardagstaart. Dus maak ik die voor hem."

En dat doet Francis niet alleen voor Jacob, maar voor alle kinderen van Voedselbank West-Brabant. Francis legt uit: "Ik maakte voor mijn eigen kinderen altijd 3D taarten als ze jarig waren. Dus toen dacht ik, misschien kan ik dat ook gaan doen voor kinderen die dit normaal niet krijgen."

"Dit is mijn manier om voor die kinderen wat extra’s te doen wat juist de rijkere kinderen niet hebben."

Met dat idee meldde Francis zich tien jaar geleden bij de voedselbank. Daar werd ze enthousiast ontvangen. Inmiddels bakt ze tientallen verjaardagstaarten per jaar. "Ik merk de laatste jaren wel dat het best lastig is voor gezinnen om rond te komen", vertelt ze.

"Kinderen zijn hard. Veel kinderen komen met merkspullen op school. En sommige kinderen kunnen daar niet aan mee doen", gaat Francis verder. "Dit is daarom mijn manier om voor die kinderen wat extra’s te doen. En ze iets te geven wat juist de rijkere kinderen niet hebben."

Terwijl Francis grassprietjes en witte wolkjes op de taart plakt, benadrukt ze: "Dit is toch iets dat niet ieder kind voor zijn verjaardag krijgt. Leuk voor die kinderen dat zij ook eens iets aparts hebben." Ze wijst naar de taart. "En hij wordt prachtig toch?"

"De stralende gezichtjes van die kinderen, daar doe je het voor."

Francis betaalt de ingrediënten allemaal uit eigen zak. Meestal brengt ze de taart ook zelf naar de jarige. "Dat is een geweldig moment, als ze hun verjaardagstaart zien. Dan glimmen die gezichtjes helemaal. De ouders zijn natuurlijk ook dankbaar. Maar de stralende gezichtjes van die kinderen, daar doe je het voor."

LEES OOK:
Wie wordt de Brabander van het Jaar 2022? Dit zijn de genomineerden Marij is een gouden vrijwilliger in de zorg: 'Ik wil hun dag goed maken' Mari helpt vluchtelingen te integreren met darten en biljarten

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.