Gebroeders Van de Kerkhof zijn nog schor na Ajax-PSV: 'Heerlijke pot'

7 november 2022 om 11:13 • Aangepast 14 november 2022 om 16:21
nl
René van de Kerkhof steekt zijn mening over de kraker Ajax-PSV niet onder stoelen of banken: "Het was een fantastische wedstrijd. PSV was de bovenliggende partij." En broer Willy bekende dat hij na de wedstrijd een klein feestje had gevierd. "Het was een heerlijke pot. Verdiend gewonnen door PSV. De spelers van Ajax waren flink aangebrand", zei hij met enigszins schorre stem maandagochtend in de radioprogramma Wakker! De topper tegen Ajax werd door PSV met 2-1 gewonnen.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

In de eerste helft was het voetballend allemaal wat minder, vond René. "Na rust ging het bij de Amsterdamse ploeg hard achteruit en een aantal goede PSV'ers stond op. Luuk de Jong, Ibrahim Sangaré, Erick Gutiérrez en Cody Gakpo speelden een goede pot", analyseert René. Daar kon zijn broer zich wel in vinden. "Het was een prima wedstrijd aan PSV-zijde. Verdiend gewonnen."

"Met Benítez hebben we eindelijk een keeper die punten pakt."

Voor René was keeper Walter Benítez de man van de wedstrijd. "Eindelijk een keeper die punten pakt. Niets ten nadele van Drommel. Maar Benítez is goed in vorm en keepte een fantastische wedstrijd."

Willy vond de Ajax-spelers 'te aangebrand' reageren in de wedstrijd. René was het daarmee eens. "Bij Ajax liepen flink wat gefrustreerde spelers rond. Bergwijn, Brobbey en Alvarez waren ronduit irritant. Ik heb van de wedstrijd genoten."

"Om de Europa League te winnen, moet je ze toch allemaal verslaan."

Of de gebroeders Van de Kerkhof maandagmiddag ook van de loting voor de tussenronde van Europa League gaan genieten, is nog maar de vraag. Zowel René als Willy zet hoog in. Willy gokt op FC Barcelona: "We spelen eerst uit en dat komt goed uit. Je kunt het beste eerst tegen een sterke ploeg spelen. Om de Europa League te winnen moet je ze toch allemaal verslaan. Verder is het afwachten wat er uit de koker komt voor PSV."

René heeft zijn zinnen gezet op Juventus. "Het is leuke ploeg die aantrekkelijk voetbalt. Een mooie uitdaging om daar tegen te spelen."

LEES OOK:
PSV wint opnieuw topper van Ajax en pakt de koppositie Opstootjes en knokpartijtjes horen erbij, vindt PSV'er Joey Veerman

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!