Reizigers reageren gelaten op geschrapte treinen: 'Het is zoals het is'

7 november 2022 om 11:59 • Aangepast 14 november 2022 om 16:21
nl
In de nieuwe dienstregeling heeft de NS in de ochtendspits per ongeluk twee extra sprinters op het traject tussen Oss en Den Bosch uit het schema gehaald. Vanaf het station Rosmalen rijden minder treinen. Op maandagmorgen is het er druk, en de treinen die wel rijden zitten vol. "Ik moet wel vroeger op en beter plannen", zegt een scholier op het treinstation in Rosmalen.
Profielfoto van Jan PeelsProfielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Op het station Rosmalen wordt gelaten gereageerd op het feit dat er minder treinen rijden. "Het zal wel nodig zijn. Als er niet genoeg personeel is, dan moeten ze wel schrappen", zegt een jonge treinreiziger die op de trein staat te wachten. "Ik moet wel beter plannen, nu er minder treinen rijden. En ik moet vroeger opstaan om op tijd op school te komen." Een andere jongen zegt dat hij zijn eigen tijd kan indelen. "Ik heb flexibele werktijden, dat scheelt. Al moet ik zeggen dat de treinen soms wel erg vol zijn."

"Vervelend voor mensen die van het OV afhankelijk zijn."

"Het is zoals het is", zegt een vrouw. "Het is vooral vervelend voor de mensen die van het openbaar vervoer afhankelijk zijn. Ik hoef geen rekening te houden met werktijden. Ik reis voor mijn plezier." Een andere vrouw zegt niet veel last te hebben van de geschrapte treinen. "Ik vind wel dat de treinen vaak vertraging hebben. Ik ben bewust eerder naar het station te gaan om op tijd op mijn werk te komen."

"Héél vervelend dat er minder treinen rijden", zegt een jonge studente. "ik ben afhankelijk van het openbaar vervoer. Ik moet vandaag naar Eindhoven. Daar kom ik nu te laat aan. ik moet opnieuw gaan plannen. Of ik kom vijf minuten te laat op school of ik ben twintig minuten te vroeg."

De NS heeft wel een noodoplossing bedacht. Zo stoppen twee intercity's dit keer wel op Den Bosch Oost en Oss West. Tussen Rosmalen en Den Bosch worden bussen ingezet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!