Wel of niet Vincent van Gogh: dit denkt het Van GoghHuis

7 november 2022 om 16:04 • Aangepast 14 november 2022 om 16:28
nl
De man op de foto die Andries van Beek ontdekte in een familiealbum, is volgens het Vincent van GoghHuis in Zundert hoogst waarschijnlijk niet de beroemde Brabantse schilder. Onderzoek door experts van het Van Gogh Museum in Amsterdam moet uitwijzen of dat vermoeden inderdaad klopt.
Profielfoto van Liam Toll
Geschreven door
Liam Toll

Andries kocht het oude familiealbum op een rommelmarkt in Purmerend in Noord-Holland. Eenmaal thuis bestudeerde hij de foto's en dacht die ene man wel eens Vincent van Gogh zou kunnen zijn.

Omroep Brabant heeft de afbeelding ook voorgelegd aan conservator van het Vincent van GoghHuis, Ron Dirven. Zijn eerste reactie is niet hoopgevend voor Andries. "In deze foto herken ik Vincent niet", zegt hij stellig in zijn reactie.

Nog nooit een gevonden
Het is niet de eerste keer dat mensen denken dat ze de schilder op een foto herkennen. "Het gebeurt regelmatig dat mensen denken dat ze een foto van hem gevonden hebben, maar dat bleek helaas nog nooit te kloppen."

Wie er dan wel op de foto staat, moet nog blijken. "Daarvoor is uitgebreid onderzoek nodig naar de familie Verloop van wie het fotoalbum was", zegt de conservator.

LEES OOK: Foto's in oud familiealbum zijn mogelijk Vincent van Gogh en zijn zusje

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.