Wallaby ligt dood in de sloot, maar het is niet de wallaby uit Wouw

7 november 2022 om 17:18 • Aangepast 14 november 2022 om 16:29
nl
In een sloot in Biezenmortel is zondag een dode wallaby gevonden. Dierenambulance Brabant Noord-Oost is dringend op zoek naar de eigenaar want ze heeft geen idee van wie het dier kan zijn. Eén ding weet ze wel zeker, dit is niet de wallaby die in Wouw is ontsnapt vorige week.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

Een wallaby is een kleine soort kangoeroe. “Het dier dat in Biezenmortel is gevonden, is een albino wallaby. De ontsnapte wallaby in Wouw heeft een andere kleur. We hebben daarover contact gehad met de eigenaar”, vertelt woordvoerder Rens van Lieshout van Dierenambulance Brabant Noord-Oost.

Wouw in de gemeente Roosendaal ligt ruim zeventig kilometer van Biezenmortel in de gemeente Tilburg. Volgens Van Lieshout kunnen ze die afstand ook niet overbruggen in zo’n korte tijd.

"Het is het meest logisch dat het dier van iemand uit de omgeving Biezenmortel is."

“Aan de verwondingen te zien, is het dier aangereden en vervolgens in de droge sloot gevallen. Het dier is iemands eigendom, het is geen wild dier”, vertelt Van Lieshout. Dat is ook de reden dat ze de eigenaar zoekt. Het dier moet veertien dagen worden bewaard, dat is wettelijk bepaald als het gaat om een huisdier. De Dierenambulance bewaart het dier in een vriezer totdat de eigenaar zich meldt.

“Het is het meest logisch dat het dier van iemand uit de omgeving Biezenmortel is maar er heeft zich nog altijd niemand bij ons gemeld.”

Als dat niet gebeurt, wordt de wallaby afgevoerd naar destructiebedrijf Rendac. Mensen die weten van wie het dier is, kunnen zich melden bij de Dierenambulance op nummer 085-273 8899.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!