Dode wallaby was al een jaar kwijt nadat vandalen zijn hek vernielden

8 november 2022 om 20:38 • Aangepast 9 november 2022 om 19:18
nl
De albino wallaby die zondag dood in een sloot in Biezenmortel werd gevonden, is hoogstwaarschijnlijk eind vorig jaar al ontsnapt uit een tuin in 's-Gravenmoer. Hij ging er toen samen met vijf soortgenootjes vandoor. Zij werden even later teruggevonden, nu lijkt nummer zes dus ook terecht.
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

Al snel was duidelijk dat het om de ontbrekende wallaby moest gaan, vertelt Robert Jan van Wijnen. Op het stuk grond rondom zijn ouderlijk huis lopen meerdere dieren, waaronder de kleine kangoeroes.

"We hebben wel een stuk of 30 wallaby's en nog wat herten bijvoorbeeld. Dat gaat heel goed samen en de mensen in het dorp kunnen er vanaf de buitenkant naar kijken. Het is een bekend plekje in de buurt."

Maar november vorig jaar ging het mis. Een groep wallaby's ontsnapte, toen vandalen het hek rondom de tuin met een quad opentrokken. Ze zouden de dieren mogelijk hebben willen stelen, maar die waren de dieven te vlug af en ontsnapten.

"We misten er nog eentje."

Vier daarvan werden door de brandweer gevangen, een vijfde werd door een buurtbewoner teruggebracht. "Maar we misten er nog eentje."

En dus was de puzzel zo gelegd. "Eén en één is twee. Toen we dat bericht op Facebook zagen, hebben we eerst de dieren in onze tuin geteld. Daar misten er geen. Het moet dus haast wel de laatste ontsnapte wallaby zijn. Al zullen we het nooit voor 100 procent zeker weten. We kunnen het niet meer navragen helaas."

LEES OOK:

Wallaby ligt dood in de sloot, maar het is niet de wallaby uit Wouw

Ontsnapte vijf wallaby’s weer terug bij eigenaar ’s-Gravenmoer

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!