Arthur vindt 2000 euro in geldautomaat, maar krijgt geen cent beloning - Omroep Brabant

Arthur vindt 2000 euro in geldautomaat, maar krijgt geen cent beloning

11 november 2022 om 11:34 • Aangepast 13 november 2022 om 11:41
nl
Arthur Bonte deed een week geleden een bijzondere vondst bij een geldautomaat in Nuenen. Tweeduizend euro kwam er uit de automaat toen hij zelf geld wilde opnemen. “Ik ben met het geld meteen naar het gemeentehuis gegaan, maar daar wilden ze het niet aannemen”, vertelt de eerlijke vinder aan Omroep Brabant. Ondertussen is het geld terug bij de eigenaar.
Profielfoto van Noël van Hooft
Geschreven door

Arthur stond vorige week woensdag samen met zijn vrouw voor de gele Geldmaat in het Kernkwartier in Nuenen te wachten. “Er stond een man voor ons die al een paar keer geld uit de muur had gehaald”, begint Bonte.

"Opeens komt er alsnog geld uit de muur."

“De man liep met het geld naar zijn auto en toen konden wij pinnen. Opeens komt er alsnog geld uit de muur. Tweeduizend euro om precies te zijn.” Op het moment dat Bonte doorheeft dat de man vóór hem geld is vergeten, draait hij zich om. Maar de man is dan al verdwenen. “Ik ben met het geld meteen naar het gemeentehuis gegaan, daar nemen ze gevonden voorwerpen aan.”

Maar bij het gemeentehuis van Nuenen weigeren ze het geldbedrag aan te nemen. “Ze vertelden dat ik het geld maar thuis moest neerleggen en wachten tot iemand zich zou melden. Maar ik wil helemaal niet zoveel geld in huis hebben”, aldus de Nuenenaar. “Ik heb de briefjes in een envelop gestopt en in een kluisje gelegd.”

"Waar bleven die gasten? Dat bedrag moet je toch missen?”

Een week later kon Arthur het geld toch bij het gemeentehuis afgeven en ging de wijkagent op zoek naar de eigenaar. “Wie via zijn bankrekening kan bewijzen dat die dit bedrag heeft opgenomen, kan langskomen en krijgt het terug”, zei de wijkagent eerder deze week. “De rest mag thuisblijven.”

Uiteindelijk heeft de rechtmatige eigenaar zich ruim een week later gemeld. Arthur is blij dat het geld opgehaald is. “Maar het verbaast mij dat het zo lang duurde. Waar bleven die gasten? Dat bedrag moet je toch missen?” En heeft goedzak Arthur een beloning gekregen? “Nee, ik heb niks gekregen. Mensen met veel geld geven niks weg. Dat weet je toch!”

Arthur en zijn vrouw Christel hopen nog wel op een beloning. "We verwachten een soort van vindersloon van de eigenaar. Als dat niet zo mag zijn, dan stelt me dat dik teleur."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone