Van Nistelrooij: nederlaag PSV komt door WK en puntenverlies Ajax - Omroep Brabant

Van Nistelrooij: nederlaag PSV komt door WK en puntenverlies Ajax

13 november om 09:00 • Aangepast 14 november om 08:17
nl
De laatste wedstrijd van 2022 werd een teleurstellling voor PSV. Het verloor van AZ en na afloop gaf Van Nistelrooij meerdere verklaringen voor de nederlaag. Het WK en het resultaat van Ajax speelden een rol volgens de oefenmeester.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door
Yannick Wezenbeek

‘Onrustig’ was het woord dat Ruud van Nistelrooij regelmatig gebruikte na de nederlaag tegen AZ. Dat PSV een uitgelezen kans had om de voorsprong op Ajax uit te breiden had daar mee te maken.

“We begonnen onrustig. Er leefde in de groep een gevoel dat ze nu moesten winnen om te profiteren van het puntenverlies van Ajax. Dat zag je terug op het veld. Er ging echt heel veel mis. We waren niet onszelf.”

"Het WK speelt onbewust een rol bij de spelers"

De trainer gaf aan dat het omgaan met de druk nog een aandachtspuntje is. Maar ook het aanstaande WK was een reden dat PSV niet goed genoeg was om te winnen.

“Het WK speelt onbewust een rol bij de spelers. Die jongens zitten maandag in het vliegtuig naar Qatar. Dan kun je ze dat ook niet kwalijk nemen. Bij Xavi Simons gebeurt er nu zoveel in zijn hoofd. Dat hij nu een mindere wedstrijd speelt is niet gek.”

"Het was een eerste seizoenshelft met ups-and-downs"

Al met al is er nog geen man overboord bij PSV. Het staat nog steeds bij de bovenste ploegen en het doet mee om het landskampioenschap. “Het was een eerste seizoenshelft met ups-and-downs”, zei Van Nistelrooij. We hebben onze eerste prijs gepakt en hadden een goede campagne. We staan op een plek om mee te doen om het kampioenschap. Alleen vier nederlagen zijn te veel.”

Op 5 december hervat PSV de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Zonder vier WK-gangers. Is dat een nadeel voor de Eindhovenaren? “Je gunt die jongens het avontuur. Ze komen ook met meer ervaring terug. Daar profiteren wij ook van. Met degen die blijven gaan we een nieuwe voorbereiding draaien.”

Lees ook: PSV profiteert niet van misstap Ajax en verliest topper van AZ

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone