FC Den Bosch en Jong Ajax spelen gelijk in doelpuntrijke wedstrijd

14 november 2022 om 22:03 • Aangepast 15 november 2022 om 21:32
FC Den Bosch heeft de zeges op NAC Breda en De Graafschap een goed vervolg kunnen geven. Op De Toekomst wist de ploeg van trainer Jack de Gier tegen Jong Ajax tot twee keer toe een achterstand van twee doelpunten weg te werken: 4-4.
Profielfoto van Hans Janssen

FC Den Bosch moest het stellen zonder zijn aanhang, een maatregel die het bestuur van de club had genomen na eerdere ongeregeldheden.

De fans die er niet bij konden zijn, hebben een spectaculaire wedstrijd met liefst acht doelpunten gemist. Christian Rasmussen opende na ruim een kwartier spelen de score, waarna Kian Fitz-Jim in de 35e minuut na een solo en zwak ingrijpen van de Bossche keeper Wouter van den Steen er 2-0 van maakte. Steven van der Heijden liet vervolgens de aansluitingstreffer aantekenen, maar die werd wegens buitenspel afgekeurd. Via Nikolaj Möller werd het voor rust toch nog 1-2.

Na de pauze werd de voorsprong van de Amsterdamse ploeg weer verdubbeld, door Silvano Vos. FC Den Bosch bleef zich kranig verweren en het kwam door Teun van Grunsven op 2-3. Nog geen 6 minuten later keken de Bosschenaren andermaal tegen een achterstand van twee treffers aan door toedoen van opnieuw Rasmussen.

Olivier Aertssen bracht de spanning met een ongelukkig eigen doelpunt terug. Het betekende een extra stimulans voor de nummer 12 van de ranglijst en het was de volkomen vrijstaande Möller, die met zijn tweede treffer de eindstand op 4-4 bepaalde.

FC Den Bosch speelt zaterdag tegen VVV Venlo de laatste thuiswedstrijd van dit jaar.