Drukke ochtendspits verwacht door onstuimig weer: 'Werk thuis'

16 november 2022 om 20:43 • Aangepast 17 november 2022 om 20:44
nl
Rijkswaterstaat adviseert donderdag thuis te werken of later de weg op te gaan om de ochtendspits te vermijden. Er wordt flinke verkeersdrukte verwacht op de wegen door onstuimig weer, waarbij regenbuien en zware windstoten elkaar afwisselen.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

In de nacht van woensdag op donderdag heeft het vanuit het zuidwesten flink geregend, ook donderdagochtend regent het op veel plaatsen.

Door kletsnatte wegen, de wind die water de weg op kan stuwen en het grijze weer kan het verkeer minder goed zicht hebben, meldt Weeronline. Door de hoeveelheid verkeer en de zware regenval verwacht Rijkswaterstaat dan ook een zware spitsen. Het lijkt erop dat er zowel in de ochtend- als in de avondspits regenbuiten over het land zullen trekken.

Ook de ANWB voorspelt een zeer drukke ochtendspits. "Het regent en waait flink. Daardoor zijn alle dagelijkse files een stuk langer dan gebruikelijk", aldus de organisatie.

Drukste ochtendspits
De drukste ochtendspits van dit jaar was op 27 september. Er stond toen 925 kilometer aan files in het land. Ook op de Brabantse snelwegen stond het over honderden kilometers stil.

LEES OOK: Drukste ochtendspits van het jaar door herfstweer

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!