Liveblog

112-nieuws: dronken chauffeur veroorzaakt ongeluk • man met zwaard opgepakt

19 november 2022 om 18:45 • Aangepast 28 november 2022 om 14:40
nl
In dit liveblog hebben we je deze zaterdag op de hoogte gehouden van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

19.30

De hele avond minder treinen van en naar Zeeland

Er zullen de hele avond tussen Roosendaal, Bergen op Zoom en de provincie Zeeland veel minder treinen rijden door een kapot spoor. Reizigers moeten rekening houden met een uur vertraging, zo werd eerder op de dag al bekend. De Nederlandse Spoorwegen meldden toen ook dat de verstoring rond kwart voor acht opgelost zou moet zijn. Dat was te optimistisch gedacht.

19.00

Man met zwaard aangehouden

Op de Andreas Zijlmansstraat in Waalwijk is vrijdagavond een man aangehouden die er met een zwaard liep. De politie denkt dat hij eerder op de avond ruzie met iemand heeft gehad. De 45 jarige man uit Tilburg probeerde het zwaard nog te verstoppen bij het zien van de agenten, maar hij slaagde niet in zijn opzet. Het wapen werd in de bosjes teruggevonden. De Tilburger zit vast in verband met overtreding van de Wet Wapens en Munitie. De recherche onderzoekt de zaak, ook wat eraan vooraf ging.

Het in beslag genomen zwaard (foto: politie Waalwijk).
Het in beslag genomen zwaard (foto: politie Waalwijk).
18.40

Dronken chauffeur bestelbusje botst op auto

Een bedrijfsbusje is zaterdag aan het begin van de avond in Deurne op een tegemoetkomende auto gebotst. Het ongeluk gebeurde op de Industrieweg. De bestuurder van het busje is door de politie meegenomen naar het bureau, omdat hij gedronken heeft. De inzittenden van de andere wagen zijn in een ambulance nagekeken, zij kwamen met de schrik vrij. Beide voertuigen moesten worden weggesleept.

De politie bezig met een onderzoek (foto: Walter van Bussel/SQ Vision Mediaprodukties).
De politie bezig met een onderzoek (foto: Walter van Bussel/SQ Vision Mediaprodukties).
17.10

Minder treinen richting Zeeland door kapot spoor

Er rijden veel minder treinen door een kapot spoor tussen Roosendaal, Bergen op Zoom en de provincie Zeeland. Reizigers moeten rekening houden met een uur vertraging. De NS meldt dat de verstoring rond kwart voor acht opgelost moet zijn

16.01

Man zet iPhone te koop op Marktplaats en wordt overvallen

Een 35-jarige man uit Goirle die een iPhone te koop aanbood op Marktplaats, is door een man van 18 uit dezelfde plaats overvallen en beroofd. De verkoper had een afspraak met de jonge man gemaakt. De achttienjarige bedreigde de verkoper met een mes en ging er met de iPhone vandoor.

De gestolen telefoon werd uiteindelijk 's avonds in het huis van de overvaller gevonden. Onderzocht wordt of de verdachte ook achter een overvalpoging op een cafetaria aan de Dieze in Goirle zit. Daar kwam begin oktober een hard schreeuwende man binnen die geld eiste, maar hij vertrok uiteindelijk zonder buit.

10.33

Duo aangehouden na mishandeling

Een 22-jarige man is vrijdag, na afloop van de eerste dag van het festival Waailand in de Brieltjenspolder in Made, mishandeld. Afgelopen nacht heeft de politie twee broers uit dit dorp aangehouden. Het gaat om mannen van 42 en 44 jaar oud. Volgens het slachtoffer werd hij door de twee mannen bij de keel gegrepen en met een gebalde vuist in het gezicht geslagen toen hij een verkeersbord, dat op het fietspad lag, aan de kant wilde leggen.

09.59

Twee automobilisten gewond bij aanrijding, Porsche in beslag genomen

Een Porsche is vrijdagnacht in beslag genomen na een aanrijding op de Midden-Brabantweg bij Kaatsheuvel. De bestuurder van de Porsche raakte bij de afslag Kaatsheuvel-Zuid een auto voor hem. Die auto werd bestuurd door een 22-jarige man uit Rijsenhout (gemeente Haarlemmermeer). De politie vermoedt dat de bestuurder van de Porsche, een 22-jarige man uit Waalwijk, veel te snel heeft gereden. Beide auto's belandden na de aanrijding in een greppel. Beide bestuurders zijn naar een ziekenhuis gebracht.

LEES OOK: Bestuurder Porsche rijdt Toyota van achter aan: auto's crashen, duo gewond

09.30

Brand op zolder huis Sint-Michielsgestel

Op de zolder van een huis aan de Laurierstraat in Sint-Michielsgestel woedde zaterdagochtend brand. De brand was snel onder controle maar veroorzaakte wel de nodige rook. De brandweer heeft de rook met een overdrukventilator verdreven. Bij de brand raakte niemand gewond, wel liep het huis flinke schade op.

De brandweer bluste het vuur (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De brandweer bluste het vuur (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Het vuur woedde op de zolder van een huis aan de Laurierstraat in Sint-Michielsgestel (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Het vuur woedde op de zolder van een huis aan de Laurierstraat in Sint-Michielsgestel (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
08.26

Bestuurder vlucht na crash

Een auto is zaterdagochtend over de kop geslagen op de Oudlandsedijk in Oud Gastel. De bestuurder raakte een brug waarna de auto kantelde. Toen de hulpdiensten aankwamen, was de automobilist nergens meer te bekennen. Met meerdere duikers werd het water afgezocht, maar na een uur bleek dat de bestuurder inmiddels thuis zat.

06.24

Bestelbus brandt uit in Breda

Een bestelbus die geparkeerd was aan het Uitoord in Breda is vrijdagnacht uitgebrand. Buurtbewoners hoorden rond vijf uur harde knallen en schrokken daarvan wakker. Toen ze naar buiten keken, zagen ze de vlammen uit de bus slaan. Een bewoner wist nog snel zijn auto, die vlakbij de bus stond, te verzetten. Hoe de brand is ontstaan, wordt onderzocht. Een bergingsbedrijf werd opgeroepen om de bus mee te nemen.

De brandweer bluste de bestelbus in Breda (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
De brandweer bluste de bestelbus in Breda (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
04.55

Brand in garage in Son

In een garage aan de Snijderstraat in Son woedde vrijdagnacht brand. Het vuur werd rond halfvier ontdekt. Voordat de brandweer de garage kon binnengaan, moest eerst een auto op de oprit worden verzet. De garage hing vol rook. Met een overdrukventilator werd die rook verdreven. Vermoedelijk was de smeulbrand ontstaan in het dak van de garage. Het lukte de brandweer de brandhaard te bereiken en het vuur te blussen.

De smeulbrand woedde in het dak van de garage in Son (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De smeulbrand woedde in het dak van de garage in Son (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
01.43

Gewonde bij botsing op N261

Op de N261 tussen Loon op Zand en Kaatsheuvel zijn rond halftwaalf vrijdagavond twee auto's op elkaar gebotst. Dit gebeurde op de hoofdrijbaan vlakbij de afslag Kaatsheuvel. Beide auto's zijn vervolgens via de afrit in de greppel beland. Bij het ongeluk raakte iemand gewond. Dit slachtoffer is met spoed naar een ziekenhuis in Tilburg gebracht. Een van de auto's, een Porsche, is na de botsing door de politie in beslag genomen voor onderzoek.

01.27

Vrachtwagen in beslag genomen

Een vrachtwagen is vrijdagavond bij Wouwse Plantage door de verkeerspolitie in beslag genomen. Aan de vrachtwagen waren verlopen export-kentekenplaten bevestigd. De eigenaar heeft veertien dagen de tijd gekregen om alles te regelen.

Wachten op privacy instellingen...
22.25

Agenten trekken wapen bij arrestatie

Aan de Zevenbergsepoort in Klundert arresteerden agenten vrijdagavond een man nadat bij een ruzie een wapen was gezien. Bij de arrestatie trokken de agenten hun wapen. De man is geboeid en naar een cel gebracht. Een balletjespistool is in beslag genomen.

LEES OOK: Man duikt schuur in met wapen maar het blijkt loos alarm

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!