FC Den Bosch, TOP Oss en NAC Breda gaan winterstop in met een nederlaag

19 november 2022 om 18:34 • Aangepast 21 november 2022 om 08:47
FC Den Bosch was aan een mooie serie bezig, maar thuis tegen VVV-Venlo liet de ploeg van trainer Jack de Gier de drie punten liggen. Het werd 0-2. FC Den Bosch blijft voorlopig dertiende in de Keuken Kampioen Divisie. Ook TOP Oss, met 3-0 bij Heracles Almelo, en NAC Breda, thuis tegen PEC Zwolle (0-2) verloren.
Profielfoto van Hans Janssen

De Venlose treffers vielen heel vroeg en heel laat in de wedstrijd. In de derde minuut opende Daan Huisman met een hard schot de score en in de 87e minuut bepaalde Sven Braken uit een mooi genomen corner de eindstand op 0-2.

FC Den Bosch had tot deze zaterdag van de laatste zeven wedstrijden er slechts één verloren. Begin van de week wist het bij Jong Ajax zelfs tot twee keer toe een achterstand van twee doelpunten ongedaan te maken. Graag had het zaterdagavond de ruim vierduizend fans op een zege willen trakteren. Het zat er geen moment in. De thuisclub betaalde de tol voor de slechte start tegen de Angstgegner uit Venlo.

FC Den Bosch en VVV hebben nu een winterstop van een maandje. De Bosschenaren nemen op 11 december de draad op met een uitwedstrijd tegen Telstar.

Heracles Almelo – TOP Oss 3-0
TOP Oss was meer dan een maatje te klein voor Heracles Almelo. De ploeg van trainer Kristof Aelbrecht stond vrijwel continu met de rug tegen de muur. Ze kwam er met een 3-0 nederlaag tegen de koploper van de KKD genadig vanaf. Dirk Schoofs zette de thuisclub met doelpunten in de 17e en 20e minuut op een 2-0 voorsprong, beide keren uit een corner. Heracles schiep zich diverse kansen, maar pas na ruim een uur werd er weer gescoord in het kille Erve Asito in Almelo. Emil Hansson benutte toen een penalty, toegekend nadat Ömer Mert Gündüz met een heupzwaai Thomas Bruns onreglementair had aangevallen. Er werd viermaal een gele kaart getoond, voor onder anderen de TOP-spelers Richonell Margaret en Lorenzo Piqué.

TOP gaat als nummer zeventien de winterstop in. De puntenslag wordt op 11 december hervat met een thuiswedstrijd tegen de hekkensluiter.

NAC Breda - PEC Zwolle 0-2
Saai was het zelden deze zaterdagavond in het vrieskoude Rat Verlegh Stadion in Breda. Maar daar kocht NAC natuurlijk niets voor toen scheidsrechter Erwin Blank een eind maakte aan de wedstrijd tegen PEC Zwolle. De eindstand (0-2) betekende dat de thuisclub haar achtste competitienederlaag moest incasseren en zo vijftiende blijft.

Grootste kwelgeest aan Zwolse zijde was Younes Taha. Hij maakte in het laatste kwartier van de eerste helft beide doelpunten voor PEC, waarbij de ene treffer nog mooier werd uitgespeeld dan de andere. Toch was het NAC, dat het dichtst bij het openingsdoelpunt was. Clubtopscorer Jort van der Sande mikte de bal net naast de voor NAC verkeerde kant van de paal. Ook na de 0-2 achterstand bleef de thuisclub op zoek naar een doelpunt, vergeefs en niet altijd even intelligent. NAC heeft nu enkele weken vrij om op 11 december de competitie te hervatten met de kraker, in Tilburg, tegen Willem II.

Datzelfde Willem II en FC Dordrecht sluiten zondagmiddag de competitie (voorlopig) af met een wedstrijd in Dordrecht.