Verzamelaar van autologo's slaat slag in Waalwijk - Omroep Brabant

Verzamelaar van autologo's slaat slag in Waalwijk

20 november 2022 om 17:05 • Aangepast 21 november 2022 om 16:44
nl
Autobezitters aan de Waalwijkse Molenvlietstraat stonden vrijdagmorgen raar te kijken bij hun wagen: van verschillende auto's waren de merklogo's verdwenen.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Het gaat om logo's van de merken Daihatsu, Toyota en Skoda. Een buurtbewoner had even na middernacht een vreemd geluid gehoord en zag nog een man weglopen met een tas van de Jumbo, waarschijnlijk gevuld met de gestolen logo's.

De politie roept getuigen op zich te melden. "Weet u wie deze verzamelaar is? Of heeft u beelden met daarop de autologodief? Laat het ons weten", schrijft de politie in een bericht op Facebook. "Bent u de dader en wilt u niet in beeld komen? Meld je dan op het politiebureau in Sprang-Capelle."

Frietvet
Niet alleen in Waalwijk, ook in Eersel hadden mensen het gemunt op autologo's. De diefstallen werden gepleegd in 2015. Een destijds 19-jarige vrouw en een 22-jarige man werden opgepakt, nadat ze maandenlang auto's hadden vernield. Er werden tientallen autologo's gevonden. De schade liep in de duizenden euro's.

Het tweetal kwam in beeld nadat er frietvet over een geparkeerde auto was gegooid. Toen de man en de vrouw daarover werden verhoord, kwam hun betrokkenheid bij de zaken naar voren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone