112-nieuws: tankstation overvallen • mishandeling in parkeergarage - Omroep Brabant
Liveblog

112-nieuws: tankstation overvallen • mishandeling in parkeergarage

21 november om 12:00 • Aangepast maandag om 15:25
nl
In dit liveblog hielden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door
Redactie

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten.

20.15

Gewapende overval op tankstation in Roosendaal

Aan de Vijfhuizenberg in Roosendaal is maandagavond rond acht uur een tankstation overvallen. De gemaskerde overvaller was gewapend. Na de overval is de verdachte gevlucht. Of hij iets heeft buitgemaakt is niet bekend. Niemand raakte gewond.

De omgeving is afgezet voor nader onderzoek. Agenten zoeken in de omgeving naar de dader, daarbij wordt een politiehond ingezet.

Volgens de politie is de verdachte een man van ongeveer 1.80 meter. Hij was in het zwart gekleed en droeg zwarte Nike-sneakers met rode accenten.

Overval op tankstation in Roosendaal (Foto: Christian Traets/SQ Vision)
Overval op tankstation in Roosendaal (Foto: Christian Traets/SQ Vision)
Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
17.25

Brandweer doet metingen na meldingen over een sterke anijsgeur

Brandweerlieden hebben maandag aan de Kleine Bolspolder in Kruisland meerdere metingen verricht. Dat gebeurde na meldingen over een sterke anijsgeur. Een geur die vaak wordt gekoppeld aan drugsafval of een drugslab. Het is niet bekend of de metingen ook iets hebben opgeleverd. Behalve de brandweer was ook politie en Staatsbosbeheer bij de metingen aanwezig.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
17.00

Belastingadviseur licht Belastingdienst op

Een 59-jarige belastingadviseur uit Goirle is maandag aangehouden door de FIOD (Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst). De man wordt verdacht van belastingfraude en zit vast in het cellencomplex in Breda. Het zou de Belastingdienst hebben opgelicht voor ongeveer 340.000 euro. De aanhouding volgde na een melding van de Belastingdienst.

LEES OOK: Belastingadviseur uit Goirle licht Belastingdienst op voor 340.000 euro

16.45

Meerdere botbreuken: Belgisch stel mishandeld in Eindhovense parkeergarage

Een Belgisch stel is afgelopen donderdagnacht zwaargewond geraakt nadat zij ernstig zijn mishandeld door meerdere mannen. Dat gebeurde 's nachts rond drie uur in parkeergarage Heuvelgalerie in Eindhoven. Een voorval bij het verlaten van de garage was aanleiding voor de vechtpartij. Het Belgische stel belandde onder meer met botbreuken in het ziekenhuis.

LEES OOK: Meerdere botbreuken: Belgisch stel mishandeld in Eindhovense parkeergarage

12.34

Dierenambulance rukt uit voor 'slang'

De dierenambulance Maasland is afgelopen week uitgerukt voor een slang. Bij aankomst bleek het om een speelgoedexemplaar te gaan. "Waarschijnlijk durfden de mensen niet in de buurt te komen, anders hadden ze wel gezien dat deze slang niemand kwaad doet."

Foto: Dierenambulance Maasland
Foto: Dierenambulance Maasland

Overigens was het niet de eerste valse melding de afgelopen tijd. Vorige week werden medewerkers nog opgeroepen voor een gewonde zwaan. In werkelijkheid ging het toen om een juten zak met veren.

12.15

Agressieve automobilist in Eindhoven

Een 35-jarige man is maandagochtend agressief geworden toen hij op de Anthony Fokkerweg per ongeluk werd afgesneden. Dat schrijft de Verkeerspolitie Oost-Brabant op Twitter. "Hij maakte vervolgens abrupte stuurbewegingen en sprong bij de verkeerslichten uit zijn auto om de confrontatie op te zoeken."

Een motoragent zag het allemaal gebeuren en greep in. Diezelfde man bleek vorige maand ook al betrokken te zijn geweest bij een verkeersruzie. Toen met een fietser in Eindhoven.

11.57

Ravage na botsing in Heesch

Twee auto's zijn op elkaar gebotst op de kruising van de Grolderseweg en de Vosbergstraat in Heesch. Een van de auto's belandde daarna half in de sloot. Eén van de bestuurders is nagekeken in de ambulance. Het is nog onduidelijk hoe die eraan toe is. De auto's raakten flink beschadigd door de klap.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
11.35

Insluiper opgepakt in Waalwijk

Een 40-jarige man uit Polen is zondag aangehouden, omdat hij een huis in de wijk Zanddonk zou zijn binnengedrongen. Een 49-jarige bewoonster liet de politie weten dat een onbekende man plots de deur van haar gang opendeed en de woonkamer binnenkwam. Even later zou hij rustig weer zijn weggelopen. Aan de hand van het signalement, konden agenten hem even later aanhouden aan de Meerdijk. Vorige week donderdag werd hij nog betrapt op een winkeldiefstal in een supermarkt aan de Els.

10.53

Inbrekerstrio aangehouden in Waalwijk

Drie mannen zijn maandagochtend rond half zes aangehouden op de Groenewoudlaan in Waalwijk. De politie kreeg een melding dat het drietal met bivakmutsen door de wijk zou rijden. Toen de agenten vervolgens de auto controleerden, vonden ze daar meerdere voorwerpen om mee in te breken. De mannen - een Dongenaar (31), een Waalwijker (51) en een Pool (38) - zijn aangehouden.

10.50

Auto van talud op A2

Bij de aansluiting van de A2 naar de N297 bij Veghel is een auto van het talud afgereden. Daardoor is de rechterrijstrook afgesloten.

Wachten op privacy instellingen...
09.22

Steward met drank op aan boord

Op Eindhoven Airport heeft zondagochtend een steward van een inkomende vlucht een boete van 1000 euro gehad, omdat hij had gedronken. Het team Luchtvaarttoezicht van de politie voerde een alcoholcontrole uit onder vliegtuigpersoneel. De man, steward van een buitenlandse vliegmaatschappij, had 0,32 promille in zijn uitgeademde lucht, waar 0,2 is toegestaan.

Het betekent dat hij onder invloed aan boord van het vliegtuig is gestapt. Vliegtuigpersoneel mag tien uur voorafgaand aan een vlucht geen alcohol drinken.

08.58

Ongeluk met 3 auto's op A50

Na een ongeluk met drie auto's is op de A50 van Oss naar Arnhem bij Heteren de linkerrijstrook dicht. Verkeer moet rekening houden met zeker een half uur vertraging.

08.25

Files rondom Eindhoven lossen langzaam op

Nadat een kapotte vrachtwagen eerder voor lange files zorgde op de A2 en A67 richting Eindhoven, is de weg inmiddels weer vrij. De vertraging neemt langzaam af.

08.07

Man voorkomt woningbrand

Een alerte voorbijganger heeft in Moergestel een woningbrand voorkomen. Toen hij maandagochtend langs het vrijstaande huis met rieten dak aan de Waterhoefstraat reed, zag hij vuur in het huis. De man stopte en klom over de schutting. In de woonkamer bleek een tafeltje in brand te staan.

De man heeft het gezin wakker gemaakt, waarna 112 werd gebeld. Drie bewoners van het huis zijn naar het ziekenhuis gebracht, omdat zij te veel rook hebben ingeademd. Hoe groot de schade aan het huis is, wordt onderzocht.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Toby de Kort/SQ Vision
Foto: Toby de Kort/SQ Vision
08.04

Kapotte vrachtwagen op de A2

Door een kapotte vrachtwagen, zijn op de A2 van Maastricht naar Eindhoven bij knooppunt De Hogt twee rijstroken dicht. De vertraging loopt daar op tot meer dan een uur. En ook op de A67 moet je rekening houden met file in de richting van Eindhoven. Daar sta je zeker 50 minuten vast.

Wachten op privacy instellingen...
06.35

Auto vliegt uit de bocht op A58

Een auto is vanochtend op de A58 bij Rucphen uit de bocht gevlogen en tegen een boom beland. Twee inzittenden van de auto zijn bij het ongeluk gewond geraakt, zo meldt een 112-correspondent. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeluk gebeurde rond half zes op de afrit Zegge. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is niet duidelijk. Voor zover bekend waren er geen andere weggebruikers bij betrokken.

Foto: Christian Traets / SQ Vision.
Foto: Christian Traets / SQ Vision.
06.10

Zoektocht naar vermiste Silvana straks hervat

Vanochtend zal er door de politie en het Veteranen Search Team verder worden gezocht naar de vermiste Silvana (36). De vrouw uit Hoogeloon wordt sinds zaterdagochtend vermist. "Voor haar welzijn wordt gevreesd. We sluiten niet uit dat ze slachtoffer is geworden van een misdrijf", gaf de politie eerder aan.

De zoekactie naar de vrouw in een bosgebied bij Hoogeloon werd gisteravond rond acht uur gestaakt. Vanochtend zal er verder worden gezocht. De partner van de vrouw , een man van 41 is opgepakt. De politie vermoedt dat hij meer weet van de zaak.

 Deze foto van Silvana is door de politie gedeeld.
Deze foto van Silvana is door de politie gedeeld.
06.00

Houd rekening met vroegere avondspits door wedstrijd Oranje

Rijkswaterstaat verwacht dat het vanmiddag al vroeg druk zal zijn op de weg. De eerste files verwacht de rijksdienst al vanaf drie uur. Dit door de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Senegal op het WK. De wedstrijd begint om vijf uur, normaal gesproken midden in de avondspits. Nu wordt de drukte al eerder verwacht door mensen die eerder weggaan van hun werk om de wedstrijd te kijken.

05.50

Pas op wanneer je de weg op gaat: lokaal mistbanken

Pas op wanneer je vanochtend de weg op gaat. Lokaal kun je last hebben van mist. Pas in dat geval je snelheid aan en houd voldoende afstand.

04.30

Fietser ernstig gewond bij aanrijding met vrachtwagen

Een fietser is vanochtend vroeg gewond geraakt bij een aanrijding met een vrachtwagen op de Loon in Liessel. Volgens een 112-correspondent is het slachtoffer, een jongeman, met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Over zijn verwondingen is niks bekend. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is niet duidelijk. Dit wordt door de politie onderzocht. De melding van het ongeluk kwam rond half vijf.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.