Video

Explosief aan deurklink: weer twee mannen aangehouden

22 november 2022 om 11:36 • Aangepast 23 november 2022 om 11:24
nl
De politie heeft een 24-jarige man uit Baarle-Nassau en een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Zij zouden betrokken zijn bij het plaatsen van een explosief aan een deurklink bij een huis aan de Stephanusdonk in Roosendaal. Eerder werden al twee andere mannen aangehouden.
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

Op 6 april 2021 werd bij het huis aan de Stephanusdonk een verdacht pakketje gevonden. Een paar huizen werden uit voorzorg ontruimd. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) deed onderzoek en kwam er al snel achter dat het daadwerkelijk ging om een explosief. De EOD heeft dat naar een andere locatie gebracht en daar vernietigd.

Op camerabeelden was later te zien dat twee daders, gekleed in donkere kleren met capuchon op, een explosief aan de deurklink hingen. Daarna gooide een van de twee een steen door een ruit van het huis. Deze beelden werden op 19 april getoond in Bureau Brabant, in de hoop tips te ontvangen over de daders.

Dat leidde in juni vorig jaar al tot de aanhouding van een 53-jarige Bredanaar en een 45-jarige man uit Roosendaal. Zij zijn inmiddels weer vrij, maar worden nog wel als verdachten gezien. Wat de rol is van de twee mannen die nu zijn aangehouden, wordt nog onderzocht.

Zo werd het explosief geplaatst.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!