Hondje van Willie door brandweer gered bij grote brand: ‘Hij is m’n alles’

24 november 2022 om 20:37 • Aangepast 25 november 2022 om 10:43
nl
Een dag na een grote brand in Tilburg is Willie de Fijter (52) wel weer van de schrik bekomen, maar dat was woensdagavond wel anders. Bij haar buren woedde een flinke brand, hondje Lilo was alleen thuis. De deur werd ingeramd om het beestje te redden.

“M’n hondje is m’n alles”, zegt Willie, terwijl ze met Lilo in de deuropening staat. Ook in haar huis is de schade aanzienlijk. “Maar dat wordt wel weer opgelost”, vertelt ze nuchter. Toen ze thuiskwam, vreesde ze even dat de brand bij haar thuis woedde. “De brand was bij de buren, maar de rook kwam ook onder mijn deur vandaan.”

De hond heeft er niets aan overgehouden. “Hij was wel even van slag ’s avonds, maar hij is gelukkig helemaal gezond.”

Lilo is weer van de schrik bekomen (foto: Omroep Brabant).
Lilo is weer van de schrik bekomen (foto: Omroep Brabant).

Pas uren na de brand mocht Willie haar huis weer in, omdat de brandweer nog metingen moest doen. Ze kan thuis blijven wonen, maar de schade is aanzienlijk. “Er is zelfs meer schade dan je kan zien. Het zit ook in de muur. De deskundige die hier was, zei dat het wel een jaar kon duren voordat alles weer is opgelost.”

"Die schade herstellen komt later wel."

Volgens Willie moet onder meer het plafond worden vervangen en de muur gerepareerd. Ook buiten in de tuin is er schade: de schutting is voor een deel verbrand en de loungebank is voor een deel weggesmolten. “Maar ik ben vooral blij dat ik m’n hondje nog heb. Die schade herstellen komt later wel”, zegt ze opgelucht.

De buurman van Willie raakte bij de brand gewond en werd naar het ziekenhuis gebracht. Het huis is voorlopig onbewoonbaar.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!