Op Black Friday helpen deze vrouwen boswachter Dennis: 'Ben ik niet gewend'

25 november 2022 om 18:00 • Aangepast 28 november 2022 om 09:18
nl
Wie hoopte op scherpe Black Friday-aanbiedingen bij de kookwinkels van Dille & Kamille in Breda, Tilburg, Den Bosch of Eindhoven kwam bedrogen uit. De winkels waren gesloten en de ramen waren dichtgeplakt met bruin pakpapier. Alle medewerkers werkten zich deze vrijdag in het zweet op de hei van De Groote Peel. Voor hen geen Black Friday, maar Green Friday.
Profielfoto van Jan Peels
Geschreven door

Met zagen en snoeischaren trokken zo'n twintig vrouwen De Groote Peel in om boswachter Dennis Bennenbroek te helpen bij het onderhoud van het natuurgebied.

De medewerksters die dagelijks in de winkels staan hebben voor deze gelegenheid hun representatieve kleren thuis gelaten. Met hun stevige schoenen en laarzen staan ze in de drassige Peel. "Ik hoef niet naar de sportschool vandaag en ben bang dat ik morgen spierpijn heb", zegt een van hen nadat ze net een berkenboompje heeft omgezaagd.

"Ik ben het niet gewend dat er een hoop jonge vrouwen hier komen meehelpen"

De actie is een reactie op de koopgekte van Black Friday. Veel winkels vragen deze vrijdag aandacht voor hun mega-aanbiedingen, maar Dille & Kamille vraagt juist aandacht voor de natuur. Klanten wordt gevraagd om op deze vrijdag niet te winkelen, maar de natuur in te gaan.

"De idealen van het bedrijf passen niet bij Black Friday. We houden niet van hoge kortingen, maar doen liever iets terug voor de natuur", zegt Dorien Goijaerts-Eijsten van de winkel in Eindhoven. "Door voor één dag de winkels te sluiten, geef je een signaal af en ik hoop dat meer bedrijven ons volgen. Het is ook heel gezellig om in de natuur bezig te zijn."

"Dit is vermoeiender dan in de winkel staan"

Boswachter Dennis vindt de hulp prachtig. "Ik ben het niet gewend dat er een hoop jonge vrouwen hier komen meehelpen", zegt hij lachend. "De Peel hoort een open terrein te zijn. De jonge berken, worden omgezaagd of weggeknipt, zouden anders de hei helemaal overwoekeren. Ze doen het geweldig", zegt Dennis.

"Dit is zwaarder dan in de winkel staan", verzucht een van de medewerksters. De collega's van Dorien zijn ondertussen aan het bikkelen tussen de struiken. "Het is leuk werk, even de stad en de drukte ontvluchten. Anders hadden we vandaag cadeautjes in staan te pakken, maar dit is heerlijk zo in het zonnetje op de hei." Of er ook dille of kamille op de hei te vinden is weet Dorien niet.

Medewerksters van Dille en Kamille werken zich in het zweet op de Groote Peel (foto: Jan Peels)
Medewerksters van Dille en Kamille werken zich in het zweet op de Groote Peel (foto: Jan Peels)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.