Liveblog

112-nieuws: vermiste vrouw teruggevonden • ondergrondse hennepkwekerij

28 november 2022 om 21:08 • Aangepast 29 november 2022 om 13:13
nl
In dit liveblog hielden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

22.58

Dit liveblog is afgesloten.

21.15

Vermiste vrouw teruggevonden

De vermissing van een verwarde vrouw in de buurt van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg was van korte duur. Ze is in goede gezondheid teruggevonden.

Wachten op privacy instellingen...
20.56

Verwarde vrouw vermist in buurt van Tilburgs ziekenhuis

In de buurt van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg is een volgens de politie verwarde vrouw vermist. Gevraagd wordt naar haar uit te kijken. Volgens de politie is ze 65 en draagt ze een grijs vest en een groene sjaal.

Wachten op privacy instellingen...
14.40

Ondergrondse hennepkwekerij in bedrijfspand

Bij een bedrijfspand aan de Insulindestraat in Tilburg is maandagmiddag een ondergrondse hennepkwekerij gevonden. Medewerkers van de gemeente, de politie en de brandweer moesten heel wat moeite doen de kwekerij te vinden. Hiervoor moest volgens onze 112-correspondent een deel van de betonvloer worden weggeslepen, waarna een ingang ontstond. Er bleek een grote ruimte onder het bedrijfspand te zijn afgegraven. Hier werd hennep en een kwekerij gevonden. De handhavers kwamen bij het pand uit in verband met een bestuurlijke controle.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
14.10

Slachtoffer (19) schietpartij is niet in levensgevaar

Bij de schietpartij op de Muntelaar in Veghel is in de nacht van zondag op maandag een man van 19 gewond geraakt. Het slachtoffer verkeert niet in levensgevaar, laat de politie aan het begin van de middag weten. Aan de schietpartij ging een vechtpartij tussen het slachtoffer en een vriend van hem en drie mannen vooraf. Het trio ging er na de schietpartij vandoor. De politie is nog op zoek naar hen.

LEES OOK: 19-jarige gewond bij schietpartij in Veghel: politie zoekt drie mannen

12.25

Problemen op snelwegen rond Utrecht bijna voorbij

De verkeersproblemen rond Utrecht, door een kettingbotsing op de A27, zijn bijna voorbij. Eerder vanochtend stond het verkeer rond de Domstad "compleet vast", meldde de ANWB. Ook op de omrijroutes, stonden lange files. Het was zo druk dat Rijkswaterstaat opriep je reis vanuit het zuiden richting Utrecht uit te stellen.

11.30

Politie vindt voor 250.000 euro aan gestolen spullen

Om criminaliteit in de transportsector tegen te gaan heeft onder meer de de politie vorige week onder de vlag van het programma TFOC, Transport Facilitated Organized Crime, verschillende controles gehouden in West-Brabant en Zeeland. In onder meer Bergen op Zoom, Woensdrecht en Roosendaal werden twaalf transportbedrijven integraal gecontroleerd en 22 bedrijven preventief bezocht. Bij een controle in Roosendaal werden voor 250.000 euro aan gestolen spullen gevonden.

Ook werden in de grensregio verschillende verkeerscontroles gehouden. Hierbij werden in totaal 140 vrachtwagens en 75 personenauto’s en busjes gecontroleerd. In Bergen op Zoom werd hierbij onder meer 34 kilogram illegaal vuurwerk in beslag genomen.

11.13

Situatie op de A27 iets verbeterd

Er zijn nog 'slecht' 2 rijstroken dicht op de A27 van Gorinchem in de richting Almere. Door de problemen op die snelweg is het al heel de ochtend druk rond Utrecht. Zo druk dat Rijkswaterstaat eerder opriep je reis vanuit het zuiden richting Utrecht uit te stellen. Rijkswaterstaat verwacht dat de A27 rond half een vrijgegeven kan worden.

Wachten op privacy instellingen...
11.08

A58 weer vrij na pechgeval

Wachten op privacy instellingen...
11.00

Gewonden bij botsing

Twee auto's zijn vanochtend op de Industrielaan in Uden op elkaar gebotst. Volgens onze 112-correspondent zijn beide automobilisten naar het ziekenhuis gebracht. Over hun verwondingen is niks bekend. Het ging om een kop-staartbotsing. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is niet duidelijk.

Foto: Marco van den Broek / SQ Vision.
Foto: Marco van den Broek / SQ Vision.
10.27

De A58 was weer vrij na ongeluk, maar nu vertraging door pechgeval

Op de A58 van Breda in de richting Eindhoven zorgt een pechgeval bij Best voor ruim een uur vertraging. Rijkswaterstaat verwacht de rechterrijstrook rond kwart over elf weer vrij te hebben. Rond kwart voor elf moet je tussen knooppunt De Baars en Best rekening houden met ruim een uur vetraging. Er staat een file van zo'n twaalf kilometer. Omrijden kan via Den Bosch (A65, N65, A2).

Foto: Twitter Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.
Foto: Twitter Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.
Wachten op privacy instellingen...
09.56

Wil je richting Utrecht? 'Stel je reis dan uit'

'Rijkswaterstaat adviseert automobilisten die vanochtend vanuit het zuiden richting Utrecht willen om hun reis uit te stellen. Op de A2 staat het flink vast. Dit komt mede door de afsluiting van de A27 na een ongeluk bij knooppunt Rijnsweerd. Bij dit ongeluk zijn vijf auto's en drie vrachtwagens betrokken.

Wachten op privacy instellingen...
09.43

Ongeluk op A58

Een ongeluk op de A58 zorgt vanochtend voor problemen wanneer je vanuit Breda naar Eindhoven wilt. Tussen Tilburg-Centrum West en Moergestel staat een file van zes kilometer. De rechterrijstrook is daar dicht.

Wachten op privacy instellingen...
07.50

Gewonde bij botsing

Bij een botsing tussen twee auto's in Dongen is vanochtend rond kwart over zeven een bestuurder lichtgewond geraakt. Het ongeluk gebeurde op de Vierbundersweg. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is niet duidelijk.

Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.
01.30

Gewonde bij schietpartij in Veghel

Op de Muntelaar in Veghel was vannacht een schietpartij. Daarbij is iemand gewond geraakt. Het zou gaan om een man. Het slachtoffer is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Wat er precies is gebeurd, wordt door de politie onderzocht. Ook eventuele getuigen worden opgeroepen om zich te melden.

01.00

Politie neemt messen in beslag bij controle

Agenten hebben in Breda bij een controle van twee personen op een scooter twee messen in beslag genomen. De minderjarige bestuurder had bovendien geen rijbewijs. De bestuurder en degene die achterop zat krijgen een proces-verbaal.

Wachten op privacy instellingen...
00.30

Gewonde bij brand in huis Deurne

Bij een brand in een huis aan de Korhoender in Deurne is vannacht iemand gewond geraakt. Het gaat om de bewoner van het huis. De brand zou zijn ontstaan in de aanbouw van het huis. Waardoor het vuur uitbrak is niet bekend. De bewoner raakte gewond aan zijn hand. Medewerkers van de ambulance hebben de man ter plekke behandeld. Het slachtoffer hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Volgens een 112-correspondent was de schade aan het huis groot. De bewoners hebben de nacht elders door moeten brengen.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
23.30

Brand op bovenverdieping van huis Middelbeers

Een huis aan de Jachtlaan in Middelbeers is gisteravond tegen middernacht beschadigd geraakt door een brand. De brand woedde op bovenste verdieping van het huis. De brandweer zette twee bluswagens in. Om het vuur onder controle te krijgen verwijderde de brandweer een deel van het dak. Bij de brand raakte niemand gewond. Ambulancemedewerkers controleerden de bewoners op het mogelijk inademen van rook. Dat bleek niet het geval.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
20.47

Scooterrijder onderuit in Valkenswaard

Een scooterrijder is op de Sparrenlaan in Valkenswaard onderuitgegaan. De oudere man verloor de macht over het stuur in een bocht en kwam ten val. Buurtbewoners bekommerden zich om het slachtoffer. De aard van zijn verwondingen is niet bekend. De politie deed op verzoek van het ambulancepersoneel een blaastest. Het is niet bekend of de man te veel had gedronken.

Foto: Rico Vogels / SQ Vision
Foto: Rico Vogels / SQ Vision
Foto: Rico Vogels / SQ Vision
Foto: Rico Vogels / SQ Vision
19.44

Woningbrand in Kaatsheuvel

Bij een woning in de Hoofdstraat in Kaatsheuvel is gistermiddag brand uitgebroken. Bij de brand is veel rook vrijgekomen. De brand werd rond kwart over vijf gemeld als schoorsteenbrand en een kwartier later opgeschaald naar middelbrand en vervolgens na veertig minuten naar grote brand.

Volgens een woordvoerder van de brandweer gebeurde dit vooral omdat er extra handen nodig waren om een plafond, de vloer en de schoorsteen open te breken. De schade aan het huis is groot. Bij de brand raakte voor zover bekend niemand gewond.

Foto: Iwan van Dun / SQ Vision
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!