Liveblog

112-nieuws: code geel door mist • 150 cobra's in garagebox

30 november 2022 om 20:48 • Aangepast 1 december 2022 om 10:48
nl
In dit liveblog hielden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is afgesloten.

22.28

Telefoon in je hand achter het stuur: automobilist verzamelt bekeuringen

Een automobilist is woensdagavond in Den Bosch voor de achtste keer in drie jaar tijd bekeurd vanwege rijden met een telefoon in de hand. Dat gebeurde tijdens de avondspits op de A2. De 36-jarige man reed toen langs de file op de vluchtstrook. Ook hier kreeg hij een bon voor.

Wachten op privacy instellingen...
21.36

Code geel door mist

Het KNMI heeft code geel afgegeven in Noord-Brabant en Zeeland, vanwege dichte mist. Het verkeer kan hier last van hebben.

20.31

41 boetes bij verkeerscontrole Best

Bij een grote verkeerscontrole in Best heeft de politie dinsdag 41 boetes uitgedeeld. Dertien keer ging het om het niet (juist) dragen van een autogordel. Een persoon werd betrapt op rijden zonder rijbewijs. Dat meldt de politie een paar uur geleden.

Wachten op privacy instellingen...
20.00

Touringcars zijn weggesleept, verkeer op A2 rijdt weer door

Nadat vanmiddag twee tegen elkaar gebotste touringcars op de A2 lange files veroorzaakten, is de stremming inmiddels voorbij. De bussen zijn weggesleept. Volgens Rijkswaterstaat zullen de files langzaam oplossen.

19.29

Gaslek gedicht: treinverkeer Eindhoven wordt opgestart

De treinen van en naar Eindhoven Centraal beginnen weer met rijden, nadat eerder een gaslucht op het spoor werd geroken. Het gaslek is inmiddels weer gedicht.

18.59

Geen treinverkeer Eindhoven Centraal door gaslucht

Het treinverkeer van en naar Eindhoven Centraal is iets voor zeven uur 's avonds stilgelegd. Er is een gaslek bij de verwarming van de wissels, meldt de brandweer. De gaskraan is dicht en de brandweer is om die reden alweer weg. De NS verwacht dat er tot acht uur geen treinen rijden.

Wachten op privacy instellingen...
18.14

Enorme files rond Den Bosch door botsing touringcars

Rondom Den Bosch staan flinke files, nadat op de A2 bij Empel twee touringcars tegen elkaar zijn gebotst. Hierdoor zijn twee rijstroken dicht. Bergingswerkzaamheden duren tot acht uur 's avonds, schrijft de ANWB op Twitter. Op de A2 in de richting van Utrecht staat een file van 8 kilometer, goed voor 45 minuten vertraging. Dat meldt de ANWB. Ook op de A59 in de richting van Den Bosch staat 8 kilometer file.

Screenshot ANWB.
Screenshot ANWB.
16.55

150 cobra's en luchtdrukwapens in garageboxen

Bij een controle van een groot aantal garageboxen in en rond Eindhoven zijn 150 cobra's, twee luchtdrukwapens, een alarmpistool en grondstoffen voor de productie van drugs gevonden. De politie heeft de spullen in beslag genomen. De controle van zeventig opslagboxen was woensdag en werd gehouden door meerdere instanties. Er werd onder meer een speurhond ingezet.

Foto: politie.
Foto: politie.
16.43

Bestelbus raakt aanhangwagen

Een bestelbus heeft woensdagmiddag flinke schade opgelopen in Boxtel bij een ongeval. De bestuurder botste op de Prins Hendrikstraat tegen een aanhangwagen. De automobilist die er tegenop knalde, is nagekeken door ambulancepersoneel. Zij is thuisgebracht. Het bestelbusje waarin zij zat liep zoveel schade op, dat het moest worden weggesleept door een bergingsbedrijf.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
16.37

Drugs en vuurwapen in appartement gevonden

Bij een doorzoeking van een appartement in Roosendaal heeft de politie woensdag drugs en een vuurwapen gevonden. Ook lagen er grondstoffen voor het maken van synthetische drugs. De politie deed een inval, omdat er vermoedens waren dat er drugs in de woning lagen. De bewoner was niet thuis. Hij wordt volgens de politie later 'uitgenodigd' voor verhoor. De politie maakt een bestuurlijke rapportage van de vondst. Op basis daarna kan de burgemeester besluiten het appartement te sluiten.

Foto: politie.
Foto: politie.
16.23

Drie auto's botsen op A2, rijstroken dicht

Door een botsing op de A2 voor knooppunt Vught zijn twee rijstroken afgesloten. Dit gebeurde in de richting van Eindhoven. Volgens Rijkswaterstaat is iemand gewond geraakt. Naast de drie auto's, is ook de vangrail beschadigd.

Wachten op privacy instellingen...
16.05

Auto knalt tegen lantaarnpaal

Een automobilist is woensdagmiddag tegen een lantaarnpaal gebotst. Dit gebeurde op de Stoofweg in Grave. De bestuurder van de auto is nagekeken in een ambulance. Onduidelijk is hoe de automobilist de controle over het stuur kon verliezen.

Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
15.35

Meisje van 2 even vermist

In Eindhoven was woensdagmiddag even een meisje van 2 vermist. De zorg was groot omdat ze kwijt was zonder schoenen en zonder jas. Volgens Burgernet was zij vermist in de omgeving van de Hanevoetbrug.

Wachten op privacy instellingen...
14.54

A58 weer open nadat kapotte vrachtwagen is weggesleept

Op de A58 tussen Tilburg en Eindhoven was de rechterrijstrook woensdagmiddag korte tijd dicht door een vrachtwagen met motorpech. De file die hierdoor ontstond was op het hoogtepunt 11 kilometer lang. De vertraging bedroeg een half uur. Sinds kwart over drie is de weg weer helemaal open.

13.40

Auto rijdt van dijk

Een auto is woensdagmiddag op de Hoge Maasdijk in Andel van de dijk gereden. De auto belandde op de zijkant in het gras onderaan de dijk. Omdat er niemand meer bij de auto was en de auto dichtbij het water lag, rukten de hulpdiensten groots uit. Na een korte zoektocht bleek dat de bestuurder veilig was en niet in het water was beland.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
13.10

Man ernstig gewond na bedrijfsongeval

Een man is woensdagmiddag ernstig gewond geraakt na een ongeval bij een bedrijf aan de Venneveld in Roosendaal. Wat er precies gebeurd is, is nog onduidelijk. Er kwamen meerdere ambulance ter plaatse.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
11.55

Man mishandeld door inbrekers

Aan de Schoolstraat in Wouw zijn dinsdagavond rond zeven uur een man en vrouw mishandeld door drie gemaskerde inbrekers. In het huis ontstond een worsteling waarbij de man gewond raakte. Hij moest worden nagekeken door de ambulance. De drie inbrekers zijn spoorloos verdwenen en ontsnapten met onbekende buit. De bewoonster heeft aangifte gedaan. De politie roept getuigen op zich te melden.

Op de meeste plaatsen daalt de criminaliteit, maar in 16 gemeenten juist niet.
Op de meeste plaatsen daalt de criminaliteit, maar in 16 gemeenten juist niet.
11.45

Vermeende autodief verstopt zich onder trampoline

De politie heeft woensdagochtend twee mannen van 18 jaar oud aangehouden in Breda omdat ze in een gestolen auto reden. De mannen sprongen na het zien van de politie uit de auto en gingen er vandoor. Na een achtervolging door gangpaadjes en achtertuinen konden agenten ze toch aanhouden. Een van de mannen werd aangetroffen onder een trampoline.

09.59

A58 weer vrij na kettingbotsing

Een kettingbotsing op de A58 bij Tilburg-Centrum Oost zorgde voor een hoop vertraging in de richting van Tilburg. De linkerrijstrook was daar een tijdje afgesloten. Iets na half acht waren de bergingswerkzaamheden afgerond en loste ook de file weer langzaam op.

Wachten op privacy instellingen...
06.45

A50 bij Veghel weer vrij

Na een ongeluk met een vrachtwagen, was de A50 van Eindhoven richting Oss tijdelijk dicht ter hoogte van Veghel. Door het ongeluk liep de vertraging snel op. De ANWB raadde verkeer aan om te rijden via Den Bosch en Oss (A2 en A59). Rond zeven uur was de weg weer vrij.

04.43

Ramkraak op kledingwinkel Helmond

Een auto is achteruit een kledingwinkel binnengereden aan de Steenweg in Helmond. Dieven hebben vervolgens de kofferbak volgeladen met kleding. Toen ze er vervolgens vandoor gingen, vergaten ze de klep weer te sluiten. Daardoor belandde uiteindelijk een deel van de gestolen kleding weer op straat. Ook vielen er twee vaten uit de auto, maar het is nog onbekend wat daar inzat. De politie doet onderzoek naar de ramkraak.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
02.50

Bedrijfswagen in vlammen op

Ook in Roosendaal was het raak. Daar brandde in de Marconistraat een bedrijfswagen uit. Toen de brandweer iets voor drieën aankwam, stond de volledige voorkant al in brand. Om te checken of het busje geen gevaarlijke lading aan boord had, werd de zijdeur met zwaar gereedschap geopend. De politie onderzoekt hoe de brand kon ontstaan.

Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
01.00

Ook autobrand in Helmond

De brandweer in Helmond had het druk vannacht. Net terug van de stalbrand, kon de ploeg opnieuw uitrukken. Dit keer voor een autobrand aan de Molenstraat. Buurtbewoners waren rond één uur wakker geworden van knallen en een autoalarm en zagen vervolgens de vlammen. Het is nog onbekend hoe het vuur is ontstaan, maar brandstichting wordt niet uitgesloten. De auto zou al een tijdje op die plek geparkeerd staan.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
00.30

Auto volledig uitgebrand

Aan de Echternachlaan in Eindhoven is een auto volledig uitgebrand. Rond half één kwam de melding binnen, maar toen de brandweer aankwam viel er niets meer te redden. Buurtbewoners zouden een knal hebben gehoord en zagen mensen wegrijden op een huurscooter. De politie heeft nog in de omgeving en in Winkelcentrum Woensel gezocht naar de daders, maar kon niemand vinden.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
00.05

Vrouw gewond na botsing

Een vrouw is gewond geraakt, toen ze op de kruising van de Willem Dreesweg met de Heerma van Vossstraat in Roosendaal met haar auto op een andere auto botste. Ze is uit voorzorg met de ambulance naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom gebracht. De bestuurder van de andere auto kwam met de schrik vrij. Beide auto's raakten zwaar beschadigd en zijn afgevoerd. Het is nog niet duidelijk hoe het ongeluk kon ontstaan en of de mist bijvoorbeeld een rol speelde.

Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
23.15

Brand in leegstaande stalletjes

Een aantal leegstaande paardenstalletjes aan de Leemkuilen in Helmond zijn dinsdagavond uitgebrand. Iets voor elven kwam de melding binnen bij de brandweer. Ongeveer een half uur later was het vuur onder controle. Het is niet bekend hoe de brand is ontstaan. Ondanks de flinke vlammen, was er volgens de brandweer geen gevaar voor de omgeving. Zo zou er geen asbest zijn vrijgekomen.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!