Oranje wordt wereldkampioen, zo niet dan loopt John de Bever een marathon

2 december 2022 om 16:23 • Aangepast 12 december 2022 om 09:35
nl
Wedden dat Oranje wereldkampioen voetbal wordt in Qatar? John de Bever durft die weddenschap wel aan, hij is ervan overtuigd dat Nederland de titel binnenhaalt. Radiopresentator Koen Wijn ziet het absoluut niet gebeuren, bleek vrijdag in het Omroep Brabant radioprogramma Wakker! En dus gaan ze met elkaar de uitdaging aan.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

“Niemand gelooft erin maar ik denk écht dat Nederland kans maakt. Juist omdat de rest ook niks is. Het is een matig toernooi tot dusver”, klonk het pleidooi van John de Bever vrijdag bij Omroep Brabant.

Volgens hem kan het Nederlands elftal alleen maar beter worden. “Slechter kan niet. Ze zijn in het toernooi gegroeid. Dadelijk krijg je een gemotiveerd Nederland te zien. En Louis van Gaal heeft altijd wel wat geluk aan z’n kont hangen, dan komt het goed.”

"Ze komen in de finale tegen Brazilië."

Als radio-presentator Koen Wijn daar tegenin gaat, ontstaat het idee om een weddenschap af te sluiten. “Jij gaat de marathon in Eindhoven lopen als Nederland wereldkampioen wordt”, stelt de zanger voor. Als Oranje géén wereldkampioen wordt, trekt De Bever z’n hardloopschoenen aan voor een marathon en dan het liefste in New York.

Zijn voorspelling voor dit weekend? “Tegen de Verenigde Staten winnen ze. En dan staan ze later in de finale tegen Brazilië.”

Koen Wijn hoopt ondertussen dat Oranje geen kampioen wordt. “Verschrikkelijk, waar ben ik toch aan begonnen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.