Video

Grote brand in seniorencomplex: zes appartementen flink beschadigd

4 december 2022 om 20:32 • Aangepast 6 december 2022 om 13:16
nl
In een appartementencomplex voor senioren aan het Amandelpark in Eindhoven heeft zondagavond een grote brand gewoed. Meerdere verdiepingen van het gebouw zijn korte tijd ontruimd geweest. De brand woedde op de bovenste verdieping. Zes appartementen liepen flinke schade op. Rond halftien was de brand onder controle.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

Doordat ook enkele dakplaten vlam vatten, zag de brand er in de woorden van de hoofdofficier van dienst van de brandweer 'spectaculair uit'. De oorzaak van de brand in nog niet bekend. Dit wordt door de politie onderzocht.

De brand ontstond iets voor halfnegen in een appartement op de bovenste verdieping van het complex. Dat bestaat uit in totaal 114 woningen en staat in de wijk Vaartbroek, in het noorden van Eindhoven.

Al snel werd de brand opgeschaald van 'groot' naar 'zeer groot'. De brandweer rukte met meerdere eenheden uit. Zo werden korpsen uit Geldrop, Helmond, Oirschot, Son en Breugel en Nuenen opgeroepen om te komen helpen.

Opvang
Bewoners werden opgevangen in een nabijgelegen buurthuis. Sommigen van hen kregen medische zorg. Eén bewoner werd nagekeken in de ambulance en één bewoner werd naar het ziekenhuis gebracht omdat zij rook had ingeademd. Het gaat om de bewoner van het appartement waar de brand ontstond.

Bewoners van lager gelegen verdiepingen mochten rond tien uur weer naar huis. Voor de bewoners van de zes appartementen die flinke schade opliepen, gold dit niet. Het is onbekend wanneer zij weer naar huis kunnen.

Foto: Thomas Leppers
Foto: Thomas Leppers
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!