Sinterklaascomité in (juten) zak en as omdat hun versieringen vernield zijn - Omroep Brabant

Sinterklaascomité in (juten) zak en as omdat hun versieringen vernield zijn

5 december 2022 om 10:41 • Aangepast 6 december 2022 om 11:21
nl
Verschillende sinterklaasversieringen in Sint-Oedenrode zijn dit weekend vernield. In de nacht van zaterdag op zondag moet het zijn gebeurd. Vrijwilligers hadden dagenlang geknutseld om het dorp in Sinterklaassferen te brengen. Maar pakjesavond is nog niet gearriveerd of alles is vernield. Het Sinterklaascomité dat de versieringen had geregeld, kan er maandagochtend nog altijd niet over uit. "Is dit nou lollig?", vraagt secretaris Marjolein Steenbakkers zich af.
Profielfoto van Sandra KagieProfielfoto van Eva de Schipper
Geschreven door

Onder meer op de rotonde bij de Zuidelijke Randweg en aan de Corridor gingen vandalen met de versiersels aan de haal. Steenbakkers denkt dat het dronken jongeren zijn geweest op weg naar huis na het stappen, maar bewijzen kan ze het niet. "We hopen dat iemand zich meldt, maar eigenlijk verwacht ik dat niet", zegt ze.

Het was voor het eerst dat het Sinterklaascomité in het dorp een aantal grote borden en plakkaten had neergezet met daarop roetveegpieten, pakjes en natuurlijk de Sint. Drie vrijwilligers hadden er heel wat tijd ingestoken. Schilderen, zagen: drie volle dagen zijn ze er volgens Steenbakkers mee bezig geweest.

"Probeer je iets voor de gemeenschap te doen en dan gebeurt zoiets. Echt zonde."

En nu na twee weken moesten de versieringen het ontgelden. Vandalen trokken ze los en sloegen ze onder meer met uit de straat gehaalde stoeptegels kapot. "Moedwillig, maar waarom?", vraagt ze zich af.

De vraag is nu of het comité volgend jaar nog wel zin heeft zich opnieuw te storten op de versieringen. Door de recente vernielingen, zijn er twijfels ontstaan. "Het was een soort test om te kijken of het werd gewaardeerd", legt de secretaris uit. "Als het dan zo kapot wordt gemaakt geeft dat wel een bittere nasmaak. Probeer je iets voor de gemeenschap te doen en dan gebeurt zoiets. Echt zonde. Blijf van andermans spullen af", verzucht ze.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone