Van Gaal of Depay op je biertje? Kroeg in Breda print WK-helden op pils

5 december 2022 om 17:17 • Aangepast 6 december 2022 om 14:53
nl
Oranjefans die een extra dimensie willen geven aan het kijken van WK-duels, moeten even naar Breda. Als je bij café Bruxelles een biertje bestelt, krijg je Louis van Gaal of een van zijn spelers erop geprint.
Profielfoto van Raymond MerkxProfielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door

Het café dat is omgedoopt is tot de voetbalkantine van Breda, doet dat met een speciale machine. Met één druk op de knop worden de gezichten van WK-helden op de schuimlaag van het pilsje gedrukt. "De reacties zijn heel leuk", vertelt manager Tim Kleppe. "Veel mensen weten nog niet dat we dit doen, dus we verrassen ze er echt mee."

Belangrijk is dat het biertje een stevige, goede schuimlaag heeft", weet Kleppe. De klant kiest welk gezicht hij op zijn biertje wil en dan duurt het dertig seconden tot er gedronken kan worden. Op de smaak heeft het kunstwerkje geen invloed. De print wordt gemaakt van wortelextract en dat proef je niet. Zelfs nadat er een slok is genomen, is het gezicht nog zichtbaar.

"We tappen ook gewoon Messi hoor, zo sportief zijn we wel."

De mogelijkheden van het apparaat zijn eindeloos. Zo kun je ook alle wedstrijduitslagen op je goudgele rakker krijgen. Voor komende vrijdag heeft de manager alvast 3-1 op het biertje geprint. "We hebben natuurlijk volop vertrouwen."

De grote favoriet is Louis van Gaal, maar het apparaat kijkt verder dan ons kikkerlandje. Zo behoort ook het gezicht van Lionel Messi van Argentinië tot de mogelijkheden. Komende vrijdag speelt Oranje tegen de Argentijnen. Kroegbaas Kleppe verwacht een ramvolle zaak. "Dan zullen we gewoon Messi tappen hoor, zo sportief zijn we wel", grapt hij.

Het gezicht van Louis van Gaal is favoriet bij de klanten van het café (Foto: Omroep Brabant).
Het gezicht van Louis van Gaal is favoriet bij de klanten van het café (Foto: Omroep Brabant).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!