Steun voor Ingrid na verhaal over haar helse pijnen: ‘Het is heel dubbel' - Omroep Brabant

Steun voor Ingrid na verhaal over haar helse pijnen: ‘Het is heel dubbel'

5 december 2022 om 16:22 • Aangepast 6 december 2022 om 08:32
nl
Nadat Ingrid Nieuwdorp uit Den Bosch vertelde over de helse pijnen die haar kwellen, heeft ze enorm veel reacties gekregen. Afgelopen weekend vertelde ze aan Omroep Brabant dat ze liever euthanasie wil dan zo verder leven. Een operatie in Zwitserland kan helpen, maar wordt niet vergoed. De crowdfunding die ze startte, kreeg een flinke boost.
Profielfoto van Tom van den Oetelaar
Geschreven door

Veel lezers steunen haar: “Ik heb gedoneerd en je bericht gedeeld!” Maar ook: “Waarom wordt dit niet vergoed?”

Een behandeling in Australië en een operatie in Zwitserland kunnen Ingrid van haar helse pijnen afhelpen. Maar de zorgverzekeraar vergoedt niet en Ingrid en haar man Frank de Groot kunnen dit zelf niet betalen. Met grote aarzeling zijn ze een paar weken geleden gestart met een crowdfunding.

Dat het geld nu binnenstroomt, vindt Ingrid geweldig. Maar ook dubbel: “Want ik vind het verschrikkelijk dat het zo moet.” Haar man vult aan: “Het is toch een vorm van bedelen, eigenlijk.”

“Je moet open en eerlijk zijn om een crowdfunding te mogen starten.”

Ze zien ook de negatieve reacties, waarin ze voor bedelaar en oplichter worden uitgemaakt. Ingrid: “Ze hebben niet in de gaten dat je open en eerlijk moet zijn voordat je een crowdfunding kunt starten. Je moet duidelijk maken waar je streefbedrag op is gebaseerd.”

Ze vragen 92.000 euro. “We hebben offertes moeten overleggen, het bedrag is helemaal onderbouwd”, legt Frank uit. Vervolgens somt Ingrid vanuit een Excel-sheet alle uitgaven op. Van liggend vervoer tot verblijf in de kliniek.

Dat mensen hen vragen stellen, snappen Ingrid en Frank wel. Ze willen best verantwoording afleggen. Maar ook hier weer: het is heel dubbel. “Het is te gek voor woorden dat je in zo’n positie wordt gemanoeuvreerd”, zegt Frank. “Natuurlijk is de gezondheidszorg in Nederland goed. Maar wij lopen al jaren van het kastje naar de muur. Dat is, plat gezegd, wel een klap op je bek.”

LEES OOK: Ingrid (54) heeft helse pijn en denkt aan euthanasie: 'Maar ik wil leven!'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone