'Taartenmeisje' Angelique maakt eetbare Johan Derksen en Louis van Gaal

7 december 2022 om 19:30 • Aangepast 15 december 2022 om 16:59
nl
Het hoofd van Louis van Gaal, Johan Derksen of Pieter Cobelens als een heerlijke taart. Angelique Bond (29) uit Breda draait er haar hand niet voor om. Haar levensechte baksels trokken zelfs de aandacht van de televisie-iconen zelf. Meer dan een miljoen mensen zagen haar eetbare kunstwerken in het populaire programma Oranjewinter. "Ik ben dertig uur per taart bezig."
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

De ingrediëntenlijst is net zo indrukwekkend als de hoofden zelf. Vijf kilo chocolade gaat erin, tien eieren en nog een kilo mix. Het aantal calorieën? "Dat wil ik niet eens weten. Een flatbewoner die vaak mag proeven klaagde al dat hij een dikkere kont had", lacht de bak-koningin gekscherend.

Het avontuur begon met het namaken van VI-legende Johan Derksen. Bond was op zoek naar inspiratie voor een nieuwe taart, toen ze de populaire voetbaltalkshow opzette. "Hij heeft een heel markant hoofd. De snor met een klein bruin plekje erin, dat zijn details die je niet snel tegenkomt", glundert Angelique.

Taartenmeisje Angelique maakt levensechte hoofden Louis van Gaal en Derksen (foto: Omroep Brabant).
Taartenmeisje Angelique maakt levensechte hoofden Louis van Gaal en Derksen (foto: Omroep Brabant).

Snel na het online zetten van de levensechte taart, volgende een uitnodiging in het programma. Derksen grapte over zijn hoofd: "Die wordt zeker vooral door dames besteld?" De bakster nam als verrassing het hoofd van Van Gaal mee. "Dat was niet afgesproken. Ze hoorden het pas kort voor de uitzending."

"Even Lowietje doorjassen."

Vooral het snijden in het hoofd van Van Gaal zorgde voor hilarische televisie. "Even Lowietje doorjassen", schaterde René van der Gijp. "Dit is net The Silence of the Lambs!", werd er geroepen, refererend naar de horrorfilm. Een dag later grapte Van der Gijp: "Dat taartenmeisje belde me en wil het hoofd van Pieter Cobelens namaken. Dat is pas over drie jaar klaar!"

Pieter Cobelens in taartvorm.
Pieter Cobelens in taartvorm.

Dat liet Bond zich geen twee keer vertellen. Ze ging aan de slag met het hoofd van de oud-militair uit Roosendaal en kwam weer terug. "Het duurde geen drie jaar, maar drie dagen", lacht ze. De oud-militair geinde zelf: "Mijn oren hadden nog verder naar buiten gemoeten, maar daar was vast niet genoeg marsepein voor." Overigens bleek ondernemer en influencer Bas Smit het moeilijkst om te maken, vanwege zijn lachende gezicht.

Twee optredens in het populaire televisieprogramma leveren haar een stortvloed aan berichtjes op. 'Taartenmeisje' wordt Angelique Bond in de video's van het programma genoemd. Alleen al tijdens het interview met Omroep Brabant wordt ze een paar keer gebeld. "Patissiers die blij zijn, maar ook veel jongeren en natuurlijk vooral mannen die kijken", lacht ze.

De taartenbakster is nu bezig met het hoofd van Chantal Jansen met een baret op. De verzoeken om meer hoofden te maken stromen binnen. Dat zijn vooral mensen uit de voetbalwereld. "Jan Boskamp, René van der Gijp, ik heb nog een hele lijst te gaan", lacht ze.

Van Gaal als taart (bron: SBS6).
Van Gaal als taart (bron: SBS6).
Deze kinderen smullen van Pieter Cobelens (foto: Angelique Bond).
Deze kinderen smullen van Pieter Cobelens (foto: Angelique Bond).
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!