Drukke ochtendspits met files in Brabant: vrachtwagen met afval in brand

8 december 2022 om 07:57 • Aangepast 15 december 2022 om 17:09
nl
Een vuilniswagen is donderdag in brand gevlogen op de A2. De chauffeur heeft daarom zijn vuilniswagen op de snelweg geleegd en de brandweer heeft de brandende lading geblust.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

De vrachtwagen stond in brand vlak voor knooppunt Batadorp, naar de A58 richting Tilburg. De brandweer kwam ter plaatse met twee bluswagens en een waterwagen. De brand zorgde voor flink wat rook.

Meer dan een uur vertraging
Regen en drukte zorgden donderdagochtend al vroeg voor flinke files op de Brabantse snelwegen. Op verschillende snelwegen stond je ruim een uur vast.

De langste files stonden op de A2 en op de A58. Op de A2 van Maastricht richting Eindhoven zorgde de nasleep van een ongeluk voor ruim een uur vertraging ter hoogte van Maarheeze. Op de A58 stond op het hoogtepunt een file van zestien kilometer na een ongeluk met drie auto's tussen knooppunt De Baars en Best.

Zuiden van het land
Landelijk gezien stonden de meeste files donderdag in het zuiden van het land. Kort na acht uur stond er landelijk meer dan 820 kilometer file, nog ruim onder het record van 972 kilometer op 17 november.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!