Onterecht gebiedsverbod: burgemeester moet schadevergoeding betalen

9 december 2022 om 14:00 • Aangepast 12 december 2022 om 08:23
nl
Jongerenwerker Hassan Lammou uit Breda is eind 2020 ten onrechte een gebiedsverbod opgelegd. Dat heeft de bestuursrechter van de rechtbank in Breda bepaald. Burgemeester Depla is daardoor veroordeeld tot het betalen van een schadeclaim van duizend euro. Ook moet hij de advocaatkosten van de jongerenwerker betalen.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

In het opgelegde gebiedsverbod stonden volgens BN DeStem onterechte beschuldigingen. De krant had inzage in een vertrouwelijke rapportage van de politie aan de burgemeester. Zo zou Lammou een rol hebben gespeeld bij vuurwerkrellen tijdens de jaarwisseling 2019-2020 in de Bredase wijk Hoge Vucht. Politieonderzoek wees echter het tegendeel uit.

Het gebiedsverbod van enkele dagen werd in 2020 door de rechter vernietigd. De burgemeester moet de jongerenwerker nu duizend euro schadevergoeding plus advocatenkosten betalen. De eis was zesduizend euro. Burgemeester Depla zegt de uitspraak te bestuderen.

Tegen jongerenwerker loopt nog een strafzaak over een mogelijke subsidiefraude. Het is onduidelijk of deze strafzaak wordt doorgezet.

LEES OOK:
Van fraude verdachte jongerenwerker was bekend gezicht: 'Inspiratiebron en rolmodel voor jongeren'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!