Patrick is in Qatar voor Oranje: 'Wij krijgen die Argentijnen wel stil'

9 december 2022 om 15:16 • Aangepast 12 december 2022 om 08:28
nl
Patrick Sneller uit Breda is met een groep Nederlanders in Qatar. Hij volgt Oranje op de voet en kan niet wachten op de kwartfinale van het WK, tegen Argentinië. "Wij zijn hier veruit in de minderheid. 60.000 Argentijnen tegen 1000 Nederlanders. Maar ze gaan ons horen, de hele wedstrijd. En wij krijgen ze wel stil." Het zou Oranje zomaar eens aan de overwinning kunnen helpen, hoopt hij. "Dan is dit de laatste interland van Messi."
Profielfoto van Liam Toll
Geschreven door
Liam Toll

Patrick is behoorlijk gespannen, voor de wedstrijd tegen Argentinië. Want Messi is dan wel bezig aan zijn laatste toernooi, dat betekent helemaal niet dat hij al is uitgespeeld.

Toch is Patrick overtuigd van de overwinning van Oranje. De ploeg van Louis van Gaal kan winnen, denkt hij, omdat ze groeien in het toernooi. Elke wedstrijd wordt een beetje beter, vindt de Bredanaar. "De groepsfase liep nog niet zo lekker. Daarom was ik al erg nerveus voor de wedstrijd tegen de VS die daarna kwam. Maar er zat vooruitgang in. Niet alles was goed, maar je zag wel patroon in het spel komen."

"Ik bekijk het wedstrijd voor wedstrijd."

Mocht Oranje inderdaad winnen van Argentinië, dan zou de volgende tegenstander zomaar Brazilië kunnen zijn. En dan komt Patrick een beetje in conflict. "Ik heb een Braziliaanse vrouw", lacht hij. "We volgen hier allebei de teams, gecombineerd."

Maar: zover kijkt hij liever nog niet vooruit. "Ik ben een nuchtere Nederlander. Ik bekijk het wedstrijd voor wedstrijd."

Eerst die Argentijnen dus maar eens verslaan. Samen met nog acht andere Nederlanders zit Patrick in een huis op een compound in Qatar. "We gaan straks met zo'n 20 tot 30 man met de Oranjebus naar de wedstrijd, waar de andere Nederlanders zich aansluiten."

Een biertje gaat er dan prima in, bij de bourgondiërs. Ondanks geluiden dat dat wel eens lastig zou worden in het Islamitische Qatar, en er dit toernooi geen alcohol geschonken wordt, is er geen gebrek aan een pils. "In een Ierse pub, nachtclubs of in ieder internationaal hotel is bier te koop. Ook via expats kun je gewoon aan alcohol komen."

LEES OOK:
Hanke kijkt Oranje tussen de Argentijnen: 'Iedereen is hier bloedfanatiek'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!