Hanke kijkt Oranje tussen de Argentijnen: 'Iedereen is hier bloedfanatiek'

8 december 2022 om 21:00 • Aangepast 19 december 2022 om 09:38
nl
Al 12 jaar woont Hanke Driessen uit Den Bosch in Argentinië. En hoewel ze inmiddels stapelverliefd is op haar nieuwe thuisland, zit ze vrijdag 'gewoon' in een oranje shirt voor de buis voor de grote WK-clash. "Het zijn hier zware dagen voor iemand uit Nederland."
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

Blauwwit. Dat is al wekenlang het straatbeeld in Necochea, de Argentijnse kustplaats waar Hanke in 2010 naartoe vertrok. Voor haar grote liefde Franco, met wie ze twee dochters kreeg.

Maar komende vrijdag zal om vier uur 's middags lokale tijd de spanning te snijden zijn in het normaal zo gezellige gezinnetje. Dan nemen 'onze' mannen het in Qatar op tegen Messi en co, voor een plekje in de halve finale. "We kijken gewoon thuis", lacht Hanke. "Daar zijn zo min mogelijk Argentijnen."

"Bij mijn laatste hardlooptraining heb ik een oranje outfit aangetrokken."

Want het is even doorbijten, als enige Nederlandse in de wijde omtrek. "Iedereen is hier zó fanatiek. Alles is versierd en zelfs bij de gymles van mijn dochters loopt iedereen in blauwwitte shirts."

Al ziet ze er vooral de humor van in. "Ik zit in een hardloopgroepje. Die vragen telkens of ik nog een beetje vertrouwen heb in de wedstrijd. Én ze vinden dat ik na 12 jaar onderhand voor Argentinië moet zijn. Bij de laatste training heb ik daarom maar een oranje outfit aangetrokken. Een beetje plagen."

"Als Depay de winnende erin schiet? Tuurlijk juich ik dan."

Maar hoe staat het eigenlijk met het vertrouwen van de gemiddelde Argentijn? "Of ze bang voor ons zijn, weet ik niet. Maar er is zeker een hoop respect voor het Nederlands elftal. En ze hebben zelf de eerste poulewedstrijd natuurlijk verloren van Saoedi-Arabië, dus de schrik zit er nog een beetje in."

Zelf gelooft Hanke wel in een goede afloop voor de ploeg van Van Gaal. "Als Depay in de laatste minuut de winnende erin schiet? Tuurlijk juich ik dan. Ze hebben het hier nog steeds over de gewonnen finale van 1978. Dan is dit eindelijk revanche."

LEES OOK:
Brabantse horeca kleurt steeds meer oranje Van Gaal of Depay op je biertje? Kroeg in Breda print WK-helden op pils

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!