Houten huis verwoest door brand: nog eens twee mannen opgepakt

11 december 2022 om 08:27 • Aangepast 19 december 2022 om 10:08
nl
Nog eens twee mannen (24 en 28) uit Made zijn opgepakt vanwege de brand die vrijdagavond een huis in Lage Zwaluwe verwoestte. Dat meldt de politie zondagochtend. Zij zouden samen met een al vrijdagavond aangehouden verdachte (42) vlak voor het vuur ontstond, in de woning zijn geweest.
Profielfoto van Joris van Duin
Geschreven door
Joris van Duin

De bewoonster van het pand aan de Koning Gustaaf Adolfstraat kwam vrijdag rond kwart over zeven 's avonds thuis, toen ze binnen drie mannen zag staan. Zij zouden bij haar hebben ingebroken. Een van die drie, de 42-jarige, was eerder die dag nog bij haar op bezoek geweest.

Katten korte tijd zoek
Eenmaal in haar huis rook de vrouw een brandlucht. De bovenverdieping bleek in brand te staan. Ze vluchtte met haar zoon het huis uit.

De 42-jarige man man uit Made werd vastgehouden door een omstander, terwijl de vlammen metershoog door het dak sloegen. De andere twee maakten zich wel uit de voeten, maar konden zaterdag worden gearresteerd.

Ondanks grote inzet van de brandweer werd het huis volledig door de brand verwoest. Twee katten waren korte tijd zoek, maar werden even later weer gevonden. De politie houdt er rekening mee dat de inbraak van de drie mannen iets te maken heeft met de vlammenzee.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!