Moeder en zoon (11) zijn alles kwijt na brand: 'Kaarsje maakt al angstig'

13 december 2022 om 20:00 • Aangepast 21 december 2022 om 16:27
nl
Er is weinig meer over van het houten huis in Lage Zwaluwe waar vrijdag brand woedde. Het dak is ingestort, de ramen zijn gesprongen en binnen is alles verbrand. De 35-jarige bewoonster en haar elfjarige zoontje wisten op tijd te ontkomen, maar zitten nu in zak en as. “Psychisch heeft ze het zwaar", vertelt Bettina Kavelaars, de beste vriendin van de vrouw.
Profielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door

Bettina werd vrijdagavond gebeld dat het huisje van haar vriendin, die ze liever niet bij naam noemt, in lichterlaaie stond. Even daarvoor was de vrouw samen met haar zoon boodschappen gaan doen. “Wat chips, snoep en een wijntje voor ’s avonds”, vertelt Bettina. Toen ze tien minuten later thuiskwamen bleek er te zijn ingebroken.

“Alleen haar konijntje, hondje, twee katten kon ze nog redden."

Binnen stonden drie mannen, waarvan er een een bekende was die eerder die avond nog bij de vrouw langs was gekomen. Op het moment dat de mannen zich uit de voeten maakten, ontdekte haar zoontje dat er vlammen uit het dak kwamen. “Ze wilde het nog proberen te blussen, maar dat had geen zin”, vertelt Bettina. “Alleen haar konijntje, hondje, twee katten kon ze nog redden en toen zijn ze gegaan."

De woning aan de Koning Gustaaf Adolfstraat brandde tot de grond toe af. Dat onder ogen komen is voor moeder en zoon moeilijk. Volgens Bettina zijn ze enorm aangeslagen. "Ze zien er tegenop om naar het huis toe te gaan en zijn sinds de brand bang voor vuur. Zelfs een kaarsje maakt ze angstig."

"Ze is niet alleen haar huis en haar spullen, maar ook al haar vrijheid kwijt."

De twee wonen nu tijdelijk bij de ouders van de vrouw. Op die plek voelen ze zich veilig, maar ideaal is de situatie niet. "Ze hebben de bovenverdieping, maar op die leeftijd bij je ouders wonen is niet fijn. Ze is niet alleen haar huis en haar spullen, maar ook al haar vrijheid kwijt."

Om haar vriendin te steunen is Bettina een inzamelingsactie gestart. Het doel is om 10.000 euro op te halen. "Mensen zullen misschien zeggen dat ze daarvoor verzekerd is, maar je krijgt nooit alles terug”, zegt Bettina. “Haar zoontje loopt nu in een oud trainingspak van z’n vader en zelf heeft ze alleen nog een extra onderbroek. Op deze manier kan ze zelf bepalen wat ze echt nodig heeft.”

LEES OOK:

Houten huis verwoest door brand: man (42) opgepakt

Houten huis verwoest door grote brand, vermiste dieren terecht

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!